Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Fjernvarmekunder får fuld gevinst af besparelser

Fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel som følge af det milde vejr i 2013. Det Økologiske Råd beklager at vores budskab er blevet fordrejet, både i Børsen og Dansk fjernvarmes artikler. Dansk Fjernvarmes indhold i artiklen er i direkte modstrid med, hvad Det Økologiske Råd mener.

Det Økologiske Råd: Fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel som følge af det milde vejr i 2013

Det Økologiske Råd ved Klima og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen udtalte i sidste uge til Børsen, at ”Hvile-i-sig-selv-princippet”, som gælder for fjernvarmeselskaberne sikrer, at de besparelser på brændsel og andre variable omkostninger, som fjernvarmeselskaberne har haft i 2013 som følge af det milde vejr, vil fuldt komme forbrugerne til gode”

Søren Dyck-Madsen udtalte endvidere, ”der vil dog kunne ses forskelle på hvornår besparelsen udbetales under hensyn til de forskellige tarifstrukturer, der er i fjernvarmeselskaberne”.

Børsen gav i deres artikel den 18.1. disse udsagn en drejning, så de fik overskriften ”Fjernvarmekunder misser gevinst ved mild vinter”. Dette er forkert. Udsagnet dækker over, at fjernvarmekunder med lav fast afgift får mere ud af besparelsen end de faktisk er berettiget til i det første år, hvorfor dette skal udlignes i de kommende år. Fjernvarmekunder med en højere fast afgift får derimod mindre i besparelse i år, men dette svarer bedre til den faktiske besparelse, som fjernvarmeværket har. Denne pointe mangler i Børsens artikel.

Dansk Fjernvarme strammede så desværre yderligere budskabet i deres nyhedsbrev den 20.1. i forkert retning med overskriften: ”Bolius og Det Økologiske Råd: Høj fast afgift snyder fjernvarmekunder for gevinst ved mild vinter”.

Samtidig udelod Dansk Fjernvarme afsnittet fra Børsens artikel om, at ”Hvile-i-sig-selv-princippet” sikrer, at fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel på grund af det milde vejr i 2013. Hermed gjorde Dansk Fjernvarme en upræcis beskrivelse i Børsen til et lodret forkert og misvisende udsagn.

Det Økologiske Råd skal derfor beklage Børsens misvisende overskrift, og vi tager afstand fra Dansk Fjernvarmes yderligere fordrejning af budskabet. Dansk Fjernvarmes overskrift på og indhold i artiklen er i direkte modstrid med, hvad Det Økologiske Råd mener, og har udtalt til Børsen.

De to artikler vedhæftes.

Yderligere oplysninger kan fås ved Søren Dyck-Madsen, tlf. 33 18 19 39

default Se de omtalte artikler her >> (450 KB)

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small