Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Fjernvarmekunder får fuld gevinst af besparelser

Fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel som følge af det milde vejr i 2013. Det Økologiske Råd beklager at vores budskab er blevet fordrejet, både i Børsen og Dansk fjernvarmes artikler. Dansk Fjernvarmes indhold i artiklen er i direkte modstrid med, hvad Det Økologiske Råd mener.

Det Økologiske Råd: Fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel som følge af det milde vejr i 2013

Det Økologiske Råd ved Klima og energimedarbejder Søren Dyck-Madsen udtalte i sidste uge til Børsen, at ”Hvile-i-sig-selv-princippet”, som gælder for fjernvarmeselskaberne sikrer, at de besparelser på brændsel og andre variable omkostninger, som fjernvarmeselskaberne har haft i 2013 som følge af det milde vejr, vil fuldt komme forbrugerne til gode”

Søren Dyck-Madsen udtalte endvidere, ”der vil dog kunne ses forskelle på hvornår besparelsen udbetales under hensyn til de forskellige tarifstrukturer, der er i fjernvarmeselskaberne”.

Børsen gav i deres artikel den 18.1. disse udsagn en drejning, så de fik overskriften ”Fjernvarmekunder misser gevinst ved mild vinter”. Dette er forkert. Udsagnet dækker over, at fjernvarmekunder med lav fast afgift får mere ud af besparelsen end de faktisk er berettiget til i det første år, hvorfor dette skal udlignes i de kommende år. Fjernvarmekunder med en højere fast afgift får derimod mindre i besparelse i år, men dette svarer bedre til den faktiske besparelse, som fjernvarmeværket har. Denne pointe mangler i Børsens artikel.

Dansk Fjernvarme strammede så desværre yderligere budskabet i deres nyhedsbrev den 20.1. i forkert retning med overskriften: ”Bolius og Det Økologiske Råd: Høj fast afgift snyder fjernvarmekunder for gevinst ved mild vinter”.

Samtidig udelod Dansk Fjernvarme afsnittet fra Børsens artikel om, at ”Hvile-i-sig-selv-princippet” sikrer, at fjernvarmekunderne får fuld gevinst af besparelser på brændsel på grund af det milde vejr i 2013. Hermed gjorde Dansk Fjernvarme en upræcis beskrivelse i Børsen til et lodret forkert og misvisende udsagn.

Det Økologiske Råd skal derfor beklage Børsens misvisende overskrift, og vi tager afstand fra Dansk Fjernvarmes yderligere fordrejning af budskabet. Dansk Fjernvarmes overskrift på og indhold i artiklen er i direkte modstrid med, hvad Det Økologiske Råd mener, og har udtalt til Børsen.

De to artikler vedhæftes.

Yderligere oplysninger kan fås ved Søren Dyck-Madsen, tlf. 33 18 19 39

Se de omtalte artikler her >>

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis