Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Godt at regeringen spiller ud med klimalov og klimaråd

Det Økologiske Råd hilser med glæde, at regeringen nu kommer med udspil om klimalov og et klimaråd og lægger op til forhandlinger med Folketingets partier om dette. Det bør følges op med konkrete reduktioner af klimagasser, også fra transport og landbrug.

”Vi er specielt glade for at regeringen forslår et uafhængigt klimaråd af eksperter, som skal rådgive regering og Folketing, og at præmissen er at vi skal bevæge os gradvist frem mod at være fri for fossile brændsler i 2050”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Udover regeringen bakker Enhedslisten og de konservative op om forslaget, og om at grundlaget skal være 40% reduktion af klimagasser i 2020. Derimod tager Venstre afstand og vil ikke gå længere end til de 34% reduktion, som direkte blev aftalt som led i Energiforliget i 2012.

Det skal indbygges i klimaloven, at der skal opstilles delmål, og at der skal være en årlig evaluering af, hvordan det går med opfyldelse.

”Det er vigtigt, at Klimarådet får et kommissorium, der sikrer, at det bliver initiativtager og handler fremadrettet og ikke bliver en syltekrukke, som regering eller Folketing kan bruge til at forsinke initiativer, som allerede er foreslået”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Forslaget om klimaråd og –lov har model efter Storbritannien. Her er regeringen forpligtet til at reagere, når der kommer anbefalinger fra deres klimakommission.

”Også i Danmark bør regeringen være forpligtet til at reagere på anbefalinger fra Klimarådet”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, og fortsætter: ”Det er vigtigt, at klimaloven sikrer, at der også kommer initiativer over for transport og landbrug, som ikke var med i energiaftalen i 2012”.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small