Godt at regeringen spiller ud med klimalov og klimaråd

Det Økologiske Råd hilser med glæde, at regeringen nu kommer med udspil om klimalov og et klimaråd og lægger op til forhandlinger med Folketingets partier om dette. Det bør følges op med konkrete reduktioner af klimagasser, også fra transport og landbrug.

”Vi er specielt glade for at regeringen forslår et uafhængigt klimaråd af eksperter, som skal rådgive regering og Folketing, og at præmissen er at vi skal bevæge os gradvist frem mod at være fri for fossile brændsler i 2050”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Udover regeringen bakker Enhedslisten og de konservative op om forslaget, og om at grundlaget skal være 40% reduktion af klimagasser i 2020. Derimod tager Venstre afstand og vil ikke gå længere end til de 34% reduktion, som direkte blev aftalt som led i Energiforliget i 2012.

Det skal indbygges i klimaloven, at der skal opstilles delmål, og at der skal være en årlig evaluering af, hvordan det går med opfyldelse.

”Det er vigtigt, at Klimarådet får et kommissorium, der sikrer, at det bliver initiativtager og handler fremadrettet og ikke bliver en syltekrukke, som regering eller Folketing kan bruge til at forsinke initiativer, som allerede er foreslået”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Forslaget om klimaråd og –lov har model efter Storbritannien. Her er regeringen forpligtet til at reagere, når der kommer anbefalinger fra deres klimakommission.

”Også i Danmark bør regeringen være forpligtet til at reagere på anbefalinger fra Klimarådet”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, og fortsætter: ”Det er vigtigt, at klimaloven sikrer, at der også kommer initiativer over for transport og landbrug, som ikke var med i energiaftalen i 2012”.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis