Stort potentiale for energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder

Energi kontakt 160px Små og mellemstore virksomheder kan skære en tredjedel af energiforbruget, hvis de får den rette rådgivning.
Ny publikation om emnet.

Pressemeddelelse:

Stort potentiale for energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder

Små og mellemstore virksomheder kan skære en tredjedel af energiforbruget, hvis de får den rette rådgivning, vurderer Det Økologiske Råd.

Der er et stort uudnyttet potentiale for at spare energi i de små og mellemstore virksomheder, men ind til videre er de blevet overset i den almindelige energispareindsats. Energiselskaber og rådgivere har hidtil ikke haft fokus på dem, og det er ærgerligt, mener Christian Jarby, energimedarbejder i Det Økologiske Råd. Han har netop udarbejdet en publikation, som kortlægger sparepotentialet og de barrierer, der forhindrer, at det bliver udnyttet.

”Vi vurderer, at de små og mellemstore virksomheder kan spare omkring 33 pct. af energiforbruget ved f.eks.at investere i ny energibesparende belysning, udnytte overskudsvarme, efterisolere, udskifte døre, porte og vinduer og anskaffe ny energivenlig ventilationen, siger Christian Jarby.

”I mange tilfælde drejer det sig om overkommelige investeringer, som tilmed kan sænke sygefraværet og øge produktiviteten, ” vurderer han.

Når de små og mellemstore virksomheder ikke af sig selv udnytter sparepotentialet, skyldes det i mange tilfælde, at det er svært at overskue, hvordan forbedringerne skal gribes an, og om de er rentable.

”Derfor er det vigtigt, at eksempelvis håndværkere og installatører får den nødvendige uddannelse i de nye energiteknologier. De skal også kunne støtte sig til standardløsninger, kende til finansieringsmulighederne og formidle tilskud fra energiselskaberne. ”

Energistyrelsen kunne med fordel tage initiativ til et samarbejde med erhvervsskolerne og give håndværksuddannelserne et eftersyn, der sikrer, at der bliver undervist i, hvordan man i praksis kan gennemføre og finansiere energibesparelserne i de små og mellemstore virksomheder.

”Der er i det hele taget brug for at fokusere mere på, hvordan det kan blive nemt og overkommeligt for de små og mellemstore virksomheder at spare på energien. Det skal være enkelt og overskueligt at gennemføre energibesparelserne, for at de sker, ” siger Christian Jarby.

Det Økologiske Råds nye publikation om energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder (SMV) er udgivet som e-publikation med støtte fra Energifonden. Den kan downloades gratis fra www.ecocouncil.dk (Nedenfor)

Yderligere information:
Christian Jarby, Det Økologiske Råd: tlf. 20147245

 

Download publikationen >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis