Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Vi har verdens bedste klima- og energipolitik

Danmark får igen i år en samlet førsteplads blandt verdens lande, når det gælder vedvarende energi, CO2-udslip, energieffektivisering samt klimapolitik både nationalt og globalt. Det viser rapporten Climate Change Performance Index, som offentliggøres mandag den 8. december ved klimatopmødet COP20 i Lima. 

”Climate Change Performance Index viser med al ønskelig tydelighed, at Danmark i disse år styrker sit globale lederskab inden for klima og bæredygtig energi, og det er virkelig en glædelig nyhed,” siger Søren Dyck-Madsen, klima- og energiekspert i Det Økologiske Råd.
Rapporten er udarbejdet af miljøorganisationerne Climate Action Network Europe og Germanwatch. De vurderer hvert år verdens lande på deres
faktiske indsats for at skære ned på CO2-udslippet og fremme vedvarende energi, energieffektivitet nationalt samt klimavenlig energipolitik på globalt og nationalt plan.

Danmark i en klasse for sig selv
I år er den danske førsteplads endnu mere overbevisende med 77,76 point ud af 100 mulige. 

Sverige er kravlet op på andenpladsen med 71,44 point på grund af en stor indsats for energibesparelser i husholdningerne.

”Det er tydeligvis en kombination af den stærke danske nationale energipolitik, som har 95 pct. opbakning i Folketinget, og den faktiske udvikling,
hvor Danmark år for år reducerer sin udledning af drivhusgasser, som igen i år er grundlaget for den flotte placering,” vurderer Søren Dyck-Madsen og fortsætter:
”Det er vigtigt, at verden har foregangslande, som kan vise, at det faktisk kan lade sig gøre at omstille til et klimavenligt energisystem og samtidig fastholde
konkurrenceevnen, og her er Danmark et rigtig godt eksempel, som mange lande holder øje med.”

Importerede varer medregnes ikke 

Rapporten er udarbejdet på bagrund af det direkte danske udslip af drivhusgasser fra aktivitet inden for Danmarks grænser. Og her ligger Danmark ret godt til. Men hvis man i stedet baserede opgørelsen på udslippet fra det danske forbrug, så ville Danmark ligge betydeligt ringere.

”Vi har et højt forbrug, og vi importerer rigtig mange af de energitunge varer, og herved skubber vi så at sige en del af vores udledning af drivhusgasser til især Kina. Det bør vi have in mente, når vi vurderer den flotte placering,” siger Søren Dyck-Madsen. 

For mere information
Søren Dyck-Madsen, klima- og energiekspert i Det Økologiske Råd, telefon 004530896080 eller e-mail: soeren@ecocouncil.dk
Jan Burck, Germanwatch, mobil 0049(0)177-8889286 eller e-mail: burck@germanwatch.org, Skype: gw_jan

 

pdf CCPI 2015 Results >> (2.20 MB)

pdf Scorecard Denmark >> (280 KB)  


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small