Den Store Energiomstilling skal på skoleskemaet

Den Store Energiomstilling er et undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd. Materialet består af en film og et undervisningshæfte, der skal give HTX- og gymnasieelever forudsætningerne for at forstå og forholde sig til den omstilling af energisystemet, Danmark skal igennem i de kommende år. 

Vi er vant til, at der altid er strøm, når vi tænder for kontakten, varme i radiatoren og benzin til bilen, når vi har brug for det. Men sådan vil det ikke automatisk være i fremtiden, hvis vi ikke tænker i nye baner. Klimaforandringer, hensynet til forsyningssikkerheden og behovet for bæredygtig vækst betyder, at vi bliver nødt til at omlægge vores energiforsyning i de kommende år.

Et næsten enigt Folketing har allerede besluttet, at den danske energiforsyning skal dækkes af vedvarende energi fra 2050. Der er almindelig enighed om, at det er muligt, men at det indebærer store udfordringer for samfundet.

Undervisningshæftet Den Store Energiomstilling forklarer på en let forståelig og fagligt velfunderet måde, hvorfor det er nødvendigt at omstille energisystemet til vedvarende energi, hvad det kræver teknologisk og strukturelt, og hvilke barrierer der er for omstillingen. Hæftet er målrettet elever på de gymnasiale uddannelser og kan bruges i både samfundsfag, fysik og naturgeografi i gymnasiet samt i fagene samfundsfag, fysik, teknologi og innovation på HTX.

Download hæftet Den Store Energiomstilling her: Den Store Energiomstilling >>

Download også: Forslag til gruppearbejde og opgaver >>

I forbindelse med undervisningshæftet har Det Økologiske Råd produceret en 12 minutter lang inspirationsfilm, der kan anvendes som optakt til et undervisningsforløb om den nødvendige omlægning af energiforsyningen. Filmen følger en gruppe unge på HTX i Sønderborg igennem en innovations- og erkendelsesproces, hvor de får øjnene op for, hvad Den Store Energiomstilling er, og hvorfor den er nødvendig.

Se filmen på YouTube her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis