Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Den Store Energiomstilling skal på skoleskemaet

Den Store Energiomstilling er et undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd. Materialet består af en film og et undervisningshæfte, der skal give HTX- og gymnasieelever forudsætningerne for at forstå og forholde sig til den omstilling af energisystemet, Danmark skal igennem i de kommende år. 

Vi er vant til, at der altid er strøm, når vi tænder for kontakten, varme i radiatoren og benzin til bilen, når vi har brug for det. Men sådan vil det ikke automatisk være i fremtiden, hvis vi ikke tænker i nye baner. Klimaforandringer, hensynet til forsyningssikkerheden og behovet for bæredygtig vækst betyder, at vi bliver nødt til at omlægge vores energiforsyning i de kommende år.

Et næsten enigt Folketing har allerede besluttet, at den danske energiforsyning skal dækkes af vedvarende energi fra 2050. Der er almindelig enighed om, at det er muligt, men at det indebærer store udfordringer for samfundet.

Undervisningshæftet Den Store Energiomstilling forklarer på en let forståelig og fagligt velfunderet måde, hvorfor det er nødvendigt at omstille energisystemet til vedvarende energi, hvad det kræver teknologisk og strukturelt, og hvilke barrierer der er for omstillingen. Hæftet er målrettet elever på de gymnasiale uddannelser og kan bruges i både samfundsfag, fysik og naturgeografi i gymnasiet samt i fagene samfundsfag, fysik, teknologi og innovation på HTX.

Download hæftet Den Store Energiomstilling her: pdf Den Store Energiomstilling >> (11.85 MB)

Download også:  pdf Forslag til gruppearbejde og opgaver >> (33 KB)

I forbindelse med undervisningshæftet har Det Økologiske Råd produceret en 12 minutter lang inspirationsfilm, der kan anvendes som optakt til et undervisningsforløb om den nødvendige omlægning af energiforsyningen. Filmen følger en gruppe unge på HTX i Sønderborg igennem en innovations- og erkendelsesproces, hvor de får øjnene op for, hvad Den Store Energiomstilling er, og hvorfor den er nødvendig.

Se filmen på YouTube her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small