Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyt forslag om ens energimærkning for alle produkter

EU-kommissionen foreslår, at der indføres en ny og ens energimærkningsskala for alle de produkter, der i dag er energimærkede. Det glæder Det Økologiske Råd, der længe har set frem til en ny fælles energimærkning. 

 

 

Er det A eller A+++, der er den bedste energimærkning? Det kan være svært at gennemskue, når man står i butikken og skal vælge et nyt køleskab, en ny støvsuger eller et nyt fjernsyn. Men nu er der hjælp at hente fra EU-kommissionen, der forslår en ny energimærkningsskala, der er ens på tværs af alle produkter.

Det skal være lettere for forbrugerne at gennemskue energimærkningen på de produkter, de gerne vil købe. Derfor foreslår EU-kommissionen, at der indføres en ny og ens energimærkningsskala for alle de produkter, der i dag er energimærkede. Det glæder Det Økologiske Råd, der længe har set frem til en ny fælles energimærkning.

”Der har længe været brug for en opstramning af mærkningsordningerne, så det bliver nemmere for forbrugere at vælge energivenlige produkter. En fast genkendelig skala, hvor man altid ved, hvad der er bedst, er helt afgørende, hvis mærkningen skal have den bedst mulige effekt på markedet. Derfor er det er et rigtigt godt forslag”, siger energimedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul.

Samtidig ligger der også i forslaget, at der fra start af ikke skal være nogen produkter indplaceret i energiklasse A og B, så der bliver plads til at belønne de nye og mere energieffektive produkter, der kommer på markedet.

”Det er rigtigt vigtigt, at der er plads til at belønne de nye og mere energieffektive produkter, der kommer på markedet, og at man derfor undgår, at alle produkter praktisk talt fra start af ligger i den bedste energiklasse. Det skaber også endnu mere konkurrence om at producere de mest effektive produkter til glæde for både forbrugerne og klimaet”, slutter Jeppe Juul.

Kommissionens forslag er endnu ikke formelt blevet fremsat og skal efterfølgende behandles af både Europaparlamentet og EU's medlemslande.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small