Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Lomborg vil ikke gøre debatten mindre elitær, kun mindre saglig

Lyn

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt meddeler i dag, at han igen vil sætte Bjørn Lomborg og hans organisation, Copenhagen Consensus, på finansloven for at gøre klimadebatten mindre elitær. Den beslutning vækker forundring i Det Økologiske Råd.

”I Folketinget er der bred enighed om de store linjer i dansk klimapolitik og om energiaftalen fra 2012, som regeringen for knap tre dage siden meddelte, at de ikke kan se et behov for at genforhandle. Derfor kan jeg ikke rigtig se, hvad det er, Bjørn Lomborg skal bringe til den danske debat”, siger nyslået formand i Det Økologiske Råd, Tue Damsø.

Han frygter til gengæld, at Bjørn Lomborg kan bidrage til at underminere en aftale på FN’s klimakonference i Paris til december og maner derfor til besindighed: ”Det er en utrolig vigtig forhandlingsrunde, vi går ind til, hvor Bjørn Lomborg næppe vil hjælpe os til at nå de resultater, Danmark arbejder for i Paris”.

Ministeren begrunder valget med et behov for flere stemmer i klimadebatten, der efter hans mening er blevet for elitær. Men den begrundelse møder ikke forståelse hos sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Christian Ege:

”At Lomborg igen kommer på finansloven, vil ikke gøre debatten mindre elitær – det vil gøre den mindre saglig. I dag er der masser af relevant debat inden for skiven. Lomborg vil trække debatten uden for skiven – med finurlig talmagi, som foregiver at være videnskabelig. Det bliver debatten ikke mere folkelig af, og det vil bestemt ikke give os et bedre beslutningsgrundlag”.

Appellerer særligt til Det Konservative Folkeparti
Støttepartierne i blå blok udtaler sig i dag positivt om udsigten til at få Lomborg tilbage i dansk politik, men i Det Økologiske Råd appellerer man særligt til Det Konservative Folkeparti, der definerer sig som det grønne parti i den blå blok. Lomborg har, ifølge Det Økologiske Råd, efterhånden udspillet sin rolle i klimadebatten og henter nærmest kun støtte blandt højrefløjen i USA, Tjekkiet og Australien. Desuden vil indsættelsen af Lomborg være et slag i hovedet på de grønne erhvervsvirksomheder, der hvert år indbringer 70 mia. kr. til statskassen, fordi Danmark er et grønt foregangsland. Derfor har Christian Ege svært ved at se, at Det Konservative Folkeparti kan lægge stemmer til den linje.

”Ved at invitere Lomborg tilbage vil den danske regering bringe sig i dårligt selskab internationalt. Mainstream konservative ledere i EU, så som Merkel og Cameron, støtter ikke Lomborgs linje, og vi vil gerne minde om, at Connie Hedegaard (K) var en af Lomborgs hårdeste kritikere, da hun var Klima- og Miljøminister”, afslutter Christian Ege.

For mere information
Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, mobil 2858 0698
Tue Damsø, formand for Det Økologiske Råd, mobil 2022 1373


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small