Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Forsmag på klimaforandringerne

De store menneskemængder, der i dag bevæger sig mod Europa, er en forsmag på, hvad klimakriser i fremtiden vil føre med sig. Det siger EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard til nyeste nummer af magasinet Global Økologi. 

Foto: CONCITO

En voldsom tørke i Syrien i årene omkring 2007 tvang halvanden million syrere fra landområderne ind til byerne. Klimaforandringerne er en del af de årsager, der skubbede landet ud i borgerkrig. Det fortæller EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard i Global Økologi – Det Økologiske Råds magasin. Nyeste nummer bringer et stort tema om de globale klimaforandringer og COP21 i Paris.

”Man må bare konstatere, at når mennesker pludselig sætter sig i bevægelse i stor stil, ud af eksempelvis Syrien og Afrika, så er det en forsmag på det, videnskabsfolk har sagt, at vi kan vente os: Når livsbetingelserne blandt andet på grund af klimaet ændrer sig og sætter folk i bevægelse, så ser man pludselig mennesker gå på E47 på Lolland. Jeg tror, at der kommer mere og mere fokus på den sikkerhedspolitiske dimension af klimadiskussionen,” siger hun.

Efter hendes vurdering er det vigtigt, at danskerne forstår den del af problemet.

”Jo før folk forstår de meget store perspektiver – sikkerhedspolitisk og fremadrettet – desto tidligere tror jeg, at flere vil anerkende, at det at investere i klimavenlige løsninger ikke kun er en omkostning, men rent faktisk nødvendigt. Det er en investering i en stabil og mere forudsigelig fremtid.”

Til spørgsmålet om, hvad forklaringen er på, at vi ikke forstår kompleksiteten i dag, svarer hun:

”Jeg tror, at danskerne forstår det her. Trygfondens seneste tryghedsmåling viste, at klimaproblemet står meget højt på danskernes dagsorden. Det, man kan undre sig over, er, at når man sidder med en finanslov og skal have enderne til at mødes, så er det åbenbart alligevel fristende at skære på energiudvikling og nye teknologier. Måden, vi taler om det på i visse dele af det politiske miljø, er for kortsigtet. Der er brug for, at man tør tænke langsigtet,” siger hun til Global Økologi.

Læs hele Peter Bjerregaards interview med Connie Hedegaard og meget mere om klima i nyeste nummer af Global Økologi.

Global Økologi - november 2015 >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small