Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Fælles indsats skal give flere varmepumper

Der installeres i dag ca. 5.000 varmepumper i Danmark om året, hvilket er langt under potentialet. Derfor skal en fælles brancheindsats nu bane vejen for en større udbredelse og udnyttelse af potentialet for flere varmepumper. 

For at nå vores mål om at blive fossil-uafhængige i 2050, skal vi have gang i elektrificeringen af samfundet.
El produceret af vedvarende energikilder som fx vind og sol, skal i stigende grad bruges i blandt andet transport og opvarmning af vores boliger. Der er ingen tvivl om, at varmepumper kommer til at spille en afgørende rolle i fremtidens energiscenarie.

Der installeres i dag ca. 5.000 varmepumper i Danmark om året, hvilket er langt under potentialet. Udbredelsen skal op i gear, men der er barrierer, ikke mindst hvad angår formidlingen over for boligejerne.

Advance A/S har på vegne af Det Økologiske Råd, Dansk Energi og Energistyrelsen udarbejdet en analyse af den boligrettede kommunikation om varmepumper fra markedets aktører. Analysen viser, at kommunikationen ikke er optimal, og at det hindrer udbredelsen af varmepumper. Bl.a. fokuserer kommunikationen ofte på meget tekniske aspekter af teknologien, hvilket kan være svært at forstå for mange mennesker og samtidig efterspørger forbrugerne vejledninger om varmepumper.

Rapporten vil komme til at danne udgangspunkt for en møderække med markedets aktører i 2016 med det formål at samle branchen om en fælles indsats, der skal bane vejen for en større udbredelse og bedre udnyttelse af det store potentiale varmepumper har.

Læs hele rapporten her: pdf Analyse af varmepumpemarkedet (1.83 MB)  (januar 2016)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small