Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Risikabelt mineprojekt i Grønlands Kvanefjeld

Der er en alvorlig risiko for, at mineprojektet og udvinding af uran i Grønlands Kvanefjeld kan blive det mest forurenende industriprojekt i rigsfællesskabets historie. Vi kræver en grønlandsk folkeafstemning.

Kronik bragt i Politiken d. 11. februar 2016

Læs: pdf hele kronikken (217 KB)

Kronikken er skrevet af Aaja Chemnitz Larsen, mf for Inuit Ataqatigiit og Mikkel Myrup er formand for Avataq, Grønlands Natur & Miljøforening.
De har skrevet kronikken sammen med: mf Rasmus Nordqvist, Alternativet, mf Christian Juhl, Enhedslisten, Hans Pedersen, redaktør i VedvarendeEnergi, Mariane Paviassen, forkvinde for Foreningen URANI NAAMIK/NEJ TIL URAN i Narsaq, Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Niels Henrik Hooge, fra NOAH Friends of the Earth Denmark’s Urangruppe 

Læs: Kronikken på Politiken.dk

Der er en alvorlig risiko for, at mineprojektet i Grønlands Kvanefjeld kan blive det mest forurenende industriprojekt i rigsfællesskabets historie. Vi kræver en grønlandsk folkeafstemning.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small