Regeringen slækker yderligere på de grønne ambitioner

Regeringen vil flytte den såkaldte PSO-afgift over på finansloven og sætter samtidig en stopper for kystnære havvindmøller. Men Danmark risikerer at miste vores førerposition, hvis vi fortsætter med at sætte den grønne omstilling over styr. 

Pressemeddelelse:

13. maj, 2016

Regeringen slækker yderligere på de grønne ambitioner

Regeringen vil stoppe de 5 udpegede kystnære vindmølleparker – for at spare penge og muliggøre fjernelse af PSO
Regeringen vil flytte den såkaldte PSO, som bl.a. finansierer støtte til vedvarende energi, over på finansloven. Samtidig vil regeringen annullere det udbud af kystnære havvindmøller, som allerede var udsendt. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd tager afstand fra dette, både fordi det sænker ambitionen for den grønne omstilling og fordi det skaber usikkerhed hos investorerne, hvis de ikke længere kan regne med politiske aftaler som det brede energiforlig fra 2012. Flere virksomheder har allerede brugt store summer på at forberede deres bud.

Hvis regeringen ønskede at erstatte kystmøllerne med flere landmøller kunne det i princippet være i orden. Det ville fastholde ambitionsniveauet og samtidig spare penge, da landmøller er billigere at opstille end kystmøller. Men alt tyder på, at regeringen blot vil sænke ambitionsniveauet uden at sætte noget andet i stedet.

”Ved at flytte PSO’en over på finansloven risikerer vi, at den grønne omstilling taber i konkurrence med at finde penge til både hospitaler, skoler og ældrepleje. Det skaber usikkerhed om den grønne omstilling, og ikke mindst blandt investorer” udtaler Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd.

PSO-afgiften (Public Service Obligation) har igennem årene netop været med til at skabe sikkerhed for finansiering af især den vedvarende energi. Det har bidraget stærkt til, at Danmark er kommet så langt med den grønne omstilling og har skabt sig en førerposition inden for grøn teknologi. Det må ikke sættes over styr.

”Ved at slække på ambitionerne, sætter vi vores førerposition i fare. Grøn teknologi er i dag en af Danmarks vigtigste eksportbrancher. Der er vækst og tusindvis af arbejdspladser på spil” udtaler Christian Ege.
”Det er et skidt signal at sende til verden, at vi så tæt på en budrunde, helt dropper projekterne. Hvem tør så efterhånden investere i Danmark? Vi opfordrer de øvrige partier i Folketinget til at være ansvarlige og sige fra over for regeringen”.
Kontakt:
Christian Ege, sekretariatsleder Det Økologiske Råd på tlf. 3318 1933 / 28 58 06 98


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

"Skibet er ladet med" - åbent møde om det kommende energiforlig
Generalforsamling,
Det Økologiske Råd
Arrangementet er for foreningens medlemmer
Ons d. 26. april 2017 kl. 18.00
Store Kannikestræde 19, 1. sal 1169

Plastic - ikke så fantastic
SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis