Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Regeringen slækker yderligere på de grønne ambitioner

Regeringen vil flytte den såkaldte PSO-afgift over på finansloven og sætter samtidig en stopper for kystnære havvindmøller. Men Danmark risikerer at miste vores førerposition, hvis vi fortsætter med at sætte den grønne omstilling over styr. 

Pressemeddelelse:

13. maj, 2016

Regeringen slækker yderligere på de grønne ambitioner

Regeringen vil stoppe de 5 udpegede kystnære vindmølleparker – for at spare penge og muliggøre fjernelse af PSO
Regeringen vil flytte den såkaldte PSO, som bl.a. finansierer støtte til vedvarende energi, over på finansloven. Samtidig vil regeringen annullere det udbud af kystnære havvindmøller, som allerede var udsendt. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd tager afstand fra dette, både fordi det sænker ambitionen for den grønne omstilling og fordi det skaber usikkerhed hos investorerne, hvis de ikke længere kan regne med politiske aftaler som det brede energiforlig fra 2012. Flere virksomheder har allerede brugt store summer på at forberede deres bud.

Hvis regeringen ønskede at erstatte kystmøllerne med flere landmøller kunne det i princippet være i orden. Det ville fastholde ambitionsniveauet og samtidig spare penge, da landmøller er billigere at opstille end kystmøller. Men alt tyder på, at regeringen blot vil sænke ambitionsniveauet uden at sætte noget andet i stedet.

”Ved at flytte PSO’en over på finansloven risikerer vi, at den grønne omstilling taber i konkurrence med at finde penge til både hospitaler, skoler og ældrepleje. Det skaber usikkerhed om den grønne omstilling, og ikke mindst blandt investorer” udtaler Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd.

PSO-afgiften (Public Service Obligation) har igennem årene netop været med til at skabe sikkerhed for finansiering af især den vedvarende energi. Det har bidraget stærkt til, at Danmark er kommet så langt med den grønne omstilling og har skabt sig en førerposition inden for grøn teknologi. Det må ikke sættes over styr.

”Ved at slække på ambitionerne, sætter vi vores førerposition i fare. Grøn teknologi er i dag en af Danmarks vigtigste eksportbrancher. Der er vækst og tusindvis af arbejdspladser på spil” udtaler Christian Ege.
”Det er et skidt signal at sende til verden, at vi så tæt på en budrunde, helt dropper projekterne. Hvem tør så efterhånden investere i Danmark? Vi opfordrer de øvrige partier i Folketinget til at være ansvarlige og sige fra over for regeringen”.
Kontakt:
Christian Ege, sekretariatsleder Det Økologiske Råd på tlf. 3318 1933 / 28 58 06 98


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small