Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Ros og ris til Energikommissionen

Energikommissionen fremlagde i dag deres anbefalinger til fremtidens energipolitik. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd roser Energikommissionens arbejde, men advarer mod at tro, at man nu kan overlade til markedet at drive den grønne omstilling. Det er vigtigt, at de energitekniske og økonomiske rammebetingelser fastlægges først.

Energikommissionen fremlagde deres anbefalinger til fremtidens energipolitik på et pressemøde i dag. Anbefalingerne vil ifølge regeringen blive et vigtigt element i det udspil til en ny energipolitik aftale, som regeringen forventes at komme med i løbet af 2017, og som skal række frem mod 2030.

Aftalen forventes som den tidligere aftale at danne grundlaget for de fremtidige investeringer i vedvarende energi, energieffektivitet, energisystemet og i forskning, udvikling og demonstration af ny grøn energiteknologi.

”Vi vil gerne rose Energikommissionen for at de laver anbefalinger, som rækker frem mod 2050 og ikke til 2030, som var kommissionens oprindelige opgave.” siger Søren Dyck-Madsen, klima- og energipolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd.  ”Vi vil også gerne rose Energikommissionen for, at den peger på, at energieffektivisering er et vigtigt indsatsområde ud over udbygning med VE og elektrificering”, siger Søren Dyck-Madsen.

Energikommissionen peger på, at fremtidens energipolitik skal stå på tre ben, nemlig markedet, teknologineutralitet og et sammenhængende energisystem.

”Det er imidlertid vigtigt, at grundlaget for, at et marked kommer til at trække i den rigtige retning er, at rammebetingelserne rigtige. Et marked reagerer på de økonomiske rammebetingelser.” siger Søren Dyck-Madsen og tilføjer, ”at det er vigtigt at tænke stabile langsigtede rammer, for ellers vil markedet tænke kortsigtet”.

”Vi vil bl.a. i denne forbindelse gerne rose Energikommissionen for at anbefale, at der ses nærmere på de nuværende skatter og afgifter, som bl.a. giver for stort incitament til fx at bruge biobrændsel og for lille incitament til fx at udnytte overskudsvarme.” siger Søren -Dyck Madsen.

Tilsvarende kræver energineutralitet, at de energitekniske rammebetingelser er rigtige. Fx er der meget stor forskel på, hvornår solen skinner og vinden blæser. ”Staten skal derfor sikre, at der kommer den nødvendige balance mellem el fra sol og vind og den nødvendige backup, når der ikke er sol eller vind.” siger Søren Dyck-Madsen.

Når det drejer sig om et samlet energisystem, er Det Økologiske Råd enige i, at det bliver meget vigtigt, at elsystemer, varmesystemer og gassystemet spiller sammen fremover. Fx ser vi, at bionaturgas, syntesegasser mm bør fortrænge naturgassen i gassystemet.

Yderligere oplysninger: Klima og energipolitisk medarbejder Søren Dyck-Madsen (30896080) eller Seniorrådgiver Chr. Jarby (20147245).


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small