Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Fjernsynproducenter manipulerer energiforbruget

En ny undersøgelse fra Det Økologiske Råds europæiske organisation EEB viser, at nogle fjernsyn får et markant højere energiforbrug efter de er blevet testet og kommer hjem i købernes stue.

 - Det er helt uacceptabelt, siger Jeppe Juul fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Af de syv undersøgte fjernsyn ændrede de fem markant energiforbrug efter bare små ændringer i standard-indstillingerne. To af fjernsynene forhindrede, at man kunne komme tilbage til den særligt energibesparende tilstand, de blev leveret i, og ingen af produkterne oplyste om ændringerne.

"Det er tydeligt, at der er tale om en bevidst strategi fra producenternes side, og ikke bare et spørgsmål om, hvilken indstilling forbrugeren foretrækker. Derfor har vi nu anmeldt producenterne af de fem fjernsyn til myndighederne", siger Jeppe Juul. 

Efter en softwareopdatering fik tre af de syv produkter endvidere et strømforbrug, der var 1/3 større end angivet af producenterne. "Vi kan desværre ikke stole på alle producenterne. Derfor har vi brug for større bøder og skærpede regler for, hvordan testene foretages", siger Jeppe Juul.

Undersøgelsen viser også, at produkter som opvaskemaskiner og køleskabe kunne drage fordel af skrappere testprocedurer, der ville give resultater tættere på virkeligheden.

Det Økologiske Råd holder løbende øje med, om reglerne for energimærkning overholdes, og samarbejder med andre organisationer i Europa for at sikre, at mærket opdateres og udvikles så forbrugeren nemt kan foretage et grønt valg.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small