Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Økologiske landmænd fra Arla følger anbefalinger på Grøntelvalg.dk

Økologiske Arla-landmænd går over til at købe el fra vedvarende energi og følger Det Økologiske Råds anbefalinger på siden Grøntelvalg.dk.

Arlas knap 300 økologiske danske landmænd har besluttet, at de økologiske gårdes elforbrug fremadrettet skal dækkes af certificeret el fra vedvarende energikilder. Kravet om el med oprindelsescertifikater fra vedvarende energi træder i kraft fra 1. januar 2019.

I praksis betyder beslutningen, at Arla fra 1. januar 2019 kun tager imod økomælk fra andelshavere, der udelukkende køber el fra vedvarende energikilder. Derfor vil det blive tilføjet til de økologiske andelshaveres kontrakt, at de skal tilkøbe et VE-certifikat på el, der dækker gårdens årlige forbrug af el.

Landmændene vil derudover følge Det Økologiske Råds anbefalinger og købe el i klasse A eller B på hjemmesiden www.grøntelvalg.dk. Det betyder kort fortalt, at Arlas økologer vælger at købe el i de produktklasser, som har den mindst negative effekt for klimaet.

Læs mere om grønt elvalg: www.grøntelvalg.dk
Læs mere i pressemeddelelsen fra Arla


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small