Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Vil regeringen halvere tempoet for havvindudbygning?

I går præsenterede regeringen sine planer for havvind i det kommende energiudspil. Bag de store armbevægelser og flotte ord gemmer der sig desværre noget, der ligner en halvering af udbygningen af havvind, hvis udspillet holdes op mod energiaftalen fra 2012.

Tallene taler for sig selv: 2012-aftalen der løb i 8 år indeholdt 1500 MW møller på havet, mens regeringens udspil, der løber hele 10 år, kun indeholder 800 MW. Vil regeringen virkelig halvere udbygningen med havvind? Det klinger hult, når regeringen samtidig snakker om, at Danmark skal være et Sillicon Valley for havvind. Regeringen siger, at den vil foreslå yderligere havvind i 2022. Men der er ikke brug for udskydelse, men tværtimod for allerede nu at markere, at Danmark er på sporet af såvel 2030- som 2050-målene.


Det Økologiske Råd mener:

  • En langt mere markant udbygning er nødvendig. Der bør igangsættes udbud af mindst 2500MW havvind til etablering inden 2030.
  • En henvisning til en senere beslutning lyder ikke som noget regeringen mener alvorligt, og der sås tvivl om, hvorvidt det overhovedet er intentionen at etablere mere havvind end de 800MW inden 2030. Det er et usundt signal at sende til en af Danmarks førende grønne industrier.
  • Regeringen skyder sig selv i foden, da det bliver meget vanskeligt at opnå regeringens egen målsætning om 50 pct. vedvarende energi inden 2030, hvis ikke der opsættes markant mere havvind. Det er nemlig meget tvivlsomt, om den nødvendige udbygning med vedvarende energi er realistisk at gennemføre på land. Her vil de primære teknologier være sol, vind og biomasse. Sol og vindmøller på land møder begrænsninger i forhold til plads og de lange og vanskelige beslutnings- og godkendelsesprocesser i kommunerne. Biomasse har store udfordringer med bæredygtighed og bør ikke medregnes som vedvarende energi på lige fod med sol og vind.
  • Danmark er verdensmester i havvindteknologi - både når det kommer til udvikling, produktion, eksport og anvendelse. Denne førerposition sættes over styr, hvis regeringens halvering af tempoet for havvindudbygning gennemføres.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small