Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Urimelig hetz mod Peter Laut

Bragt i Berlingske Tidende

Det er utroligt, som Jens Olaf Pepke Pedersen og Henrik Svensmark kan vende tingene på hovedet i Berlingske d. 27.12., hvor de sammenligner ingeniørdocent Peter Laut, DTU med lægen Tage Voss, som var betalt af tobaksindustrien for at fortælle, at rygning ikke var skadeligt. Peter Laut var rådgiver for Energistyrelsen i sager om menneskeskabt drivhuseffekt. Sagen er, at det store flertal af klimaforskere er enige om, at der er en menneskeskabt drivhuseffekt, og at denne siden 1980 har været hovedårsagen til de klimaforandringer, som er i gang. Så er der et lille mindretal af forskere, som benægter dette, men disse bæres frem af magtfulde politiske, økonomiske og mediemæssige interesser – her kunne man se en vis parallel til Tage Voss, som også udtrykte et lille mindretalssynspunkt i forskerkredse. Peter Lauts brøde ifølge JOPP&HS er, at han var med til at sørge for, at forsker-flertallets synspunkt kom frem i medierne og over for beslutningstagerne – en opgave som ofte forsømmes af forskere, som derfor kan blive kørt over af en mediedamptromle. Det er vigtigt, at denne opgave varetages, og der er ingen grund til at hetze mod Peter Laut for at have medvirket hertil – og heller ikke for at han har fået løn for at gøre det.

Christian Ege
Formand for Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small