Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Misforståelser om kul og A-kraft

Bragt i Jyllands-Posten

Gustav Flems (GF) hævder i JP d. 18.10., at uanset hvor mange vindmøller der bygges, skal der stadig være lige mange kulkraftværker – som reserve, når det ikke blæser. Det lyder besnærende, men er ikke desto mindre forkert. De store kulfyrede værker fungerer netop ikke som reserve, fordi de er relativt besværlige, dvs. dyre, at lukke op og ned. Derfor kører de som grundlast, uanset om vindmøllerne snurrer eller ej. Vi har set det paradoksale, at på de tidspunkter, hvor der var allermest vind, og en stor del af strømmen blev eksporteret – da kørte kulkraftværkerne stadig. Vi hører altid fra vindkraft-skeptikerne, at vindmøllestrømmen må eksporteres – men man kunne med ligeså stor ret sige, at det er kulkraft-strømmen, der må eksporteres, når det blæser meget. Der er ganske rigtig brug for reservekraft, men den kommer hovedsagelig fra de mindre værker fyret med naturgas eller biomasse. Derfor skal vi, i takt med at vi får mere vindkraft, også have flere biomassefyrede værker. Samtidig skal vi have nogle centrale varmepumper, så en del af vindkraften på særligt vindrige dage kan bruges til varme. Endelig hævder GF, at hvis vi får A-kraft, kan denne fungere som reservekraft for vindkraften. Men A-kraft er endnu dårlige end kul som reservekraft, da den er alt for dyr at køre op og ned i drift. Den kører altid som grundlast og vil dermed spærre for udbygning af den vedvarende energi.

Christian Ege
Formand for Det Økologiske Råd


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small