Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Danmark vært for klimatopmøde i 2009

 

Pressemeddelelse

”Det er glædeligt, at Danmark nu efter alt at dømme bliver vært for det afgørende klimatopmøde i 2009. Men det forpligter også. Vi kan ikke blive ved med at leve højt på initiativer, der er taget i 1990’erne”, udtaler Christian Ege, formand for Det Økologiske Råd. Energistatistikken for 2006, som netop er blevet offentliggjort, viser, at det går den gale vej. Energiforbruget og udslippet af CO2 er øget i 2006. Der er stort ingen vindmøller sat op på land de senere år. Der har længe ligget en plan for at udskifte ældre møller med nye større og mere effektive møller, men intet sker. Folketinget har vedtaget et energispareforlig i 2005, men de konkrete initiativer lader vente på sig. Den aktive brug af økonomiske virkemidler, herunder grønne afgifter, til fremme af energibesparelser og vedvarende energi er stort set gået i stå. Transportsektorens udslip af drivhusgasser stiger blot uhindret, og regeringen nøler nu på 6. år med at iværksætte en omlægning af registreringsafgiften, så man fremmer salg af brændstofbesparende biler.

Hvis Danmark skal fremstå med et troværdigt værtsskab for klimatopmødet, må regering og Folketing bl.a. sørge for at

n Kommunerne skal kunne pålægge lavenergibyggeri
n Energibevidste indkøb gøres obligatorisk, også i kommuner og regioner
n Enhver bygningsrenovering af en vis størrelse skal kombineres med energirenovering
n Der iværksættes en grøn afgiftsreform, startende med omlægning af registreringsafgift og indførelse af kørselsafgifter
n Indførelse af energiafgifter på erhverv
n Statslige direktiver om vindmølle-placeringer på land

Christian Ege
Formand for Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Christian Ege, tlf. 33 18 19 33 / 28 58 06 98.

 

Offentlige møder

Ovennævnte forhold kan bl.a. diskuteres på 2 offentlige møder, som Det Økologiske Råd står bag. Begge afholdes i Trekanten, Kalvebod Brygge 45 i København. Energi i fremtidens Europa, i dag kl. 16.30: Jørgen Henningsen, tidl. miljødirektør i EU-kommissionen samt Christian Ege, DØR holder oplæg. Nyt Europa er medarrangør. Steen Gade, MF er ordstyrer. Regeringens Energistrategi, mandag d. 26. marts kl. 16. Oplæg ved direktør Anders Eldrup, Dong Energy, Henrik Lund, Aalborg Universitet. Diskussion med Eyvind Vesselboe, V og Anne Grete Holmsgaard, SF. Tilmelding på info@ecocouncil.dk eller 33 15 09 77.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small