Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Journaliststuderende sætter EU og miljøet under lup

Foto: Anders Hviid Det Økologiske Råd og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus arrangerer sammen en konference for de studerende, som skal klæde dem på til at komme under overfladen, når de dækker komplekse miljøpolitiske emner.

(Foto: Anders Hviid, DMJX)

Pressemeddelelse:

Nørrebro, 7. november 2013

Journaliststuderende sætter EU og miljøet under lup

Det Økologiske Råd og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole går sammen om at ruste fremtidens journalister til kritisk dækning af EU´s klima- og miljøpolitik.

Mandag den 11. november får 120 kommende journalister lejlighed til at stille kritiske spørgsmål til miljøminister Ida Auken (SF) og Europa-parlamentariker Dan Jørgensen (S) om EU´s klima- og miljøpolitik. Det Økologiske Råd og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus arrangerer sammen en konference for de studerende, som skal klæde dem på til at komme under overfladen, når de dækker komplekse miljøpolitiske emner.

Lone Mikkelsen og Jeppe Juul fra Det Økologiske Råd giver først de studerende en grundig indføring i EU's kemikalie- og trafikpolitik.  John Bæk Sørensen, der gennem en lang årrække var chef for Miljøministeriets EU-kontor, forklarer EU's beslutningsprocesser og samspillet mellem embedsmænd og journalister. På den måde bliver de studerende rustet til eftermiddagens to timer lange pressemøde med Dan Jørgensen og Ida Auken.

”Vi er meget glade for dette samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,” siger Ulla Skovsbøl, som er kommunikationsmedarbejder i Det Økologiske Råd.

”Det er en journalistisk udfordring at dække de langstrakte og komplekse beslutningsprocesser i EU på en vedkommende måde, og klima- og miljøstoffet har i dag en tendens til at blive meget teknisk og dermed også svært tilgængeligt. Derfor er det vigtig, at de kommende journalister får redskaberne til at finde de gode historier og dække dem på en interessant måde. Det håber vi, at arrangementer som dette, kan medvirke til,” siger hun.

I forbindelse med konferencen udgiver Det Økologiske Råd hæftet ”EU & miljøet,” som giver overblik over EU's politik på fem centrale områder: Klima/ener­gi, kemikalier, landbrug/natur samt trafik og luftforure­ning. Det henvender sig især til studerende og journalister, men kan læses af enhver, der interesserer sig for EU og miljøpolitik. Hæftet kan bestilles på det Økologiske Råds hjemmeside. ”EU & Miljøet” er det første i en serie på seks publikationer fra Det Økologiske Råd om miljøpolitik i EU, som udkommer inden valget til Europa-Parlamentet i maj 2014.

Arrangementet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er også åbent for andre interesserede tilhørere i det omfang pladsen i auditoriet tillader det. Kontakt lektor John Frølich og hør om mulighederne. Europanævnet støtter konferencen. 

Yderligere information:
Kommunikationsmedarbejder i Det Økologiske Råd Ulla Skovsbøl: ulla@ecocouncil.dk Tlf. 86 921 945, mobil 22 38 92 54 eller Lektor John Frølich, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole jf2@dmjx.dk, 89 440 251.

default Download pressemeddelelsen >> (207 KB)

Bestil fysiske eksemplarer af "EU & Miljøet" her >>

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small