"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Nyt site om EU og miljøet

EU flag 1 Det Økologiske Råd har lanceret en ny hjemmeside, der giver overblik over EU's indflydelse på miljølovgivningen, når det gælder klima, energi, landbrug, kemikalier, trafik og luftforurening.

Pressemeddelelse:

Nyt site om EU og miljøet

Det Økologiske Råd har lanceret en ny hjemmeside, der giver overblik over EU's indflydelse på miljølovgivningen, når det gælder klima, energi, landbrug, kemikalier, trafik og luftforurening.

Det nye EU-site, www.eumiljo.dk,  skal ruste de danske vælgere til at forstå miljøreguleringen i EU og stille spørgsmål til kandidaterne ved det kommende valg til EU-parlamentet. Parlamentet spiller en væsentlig rolle i beslutningsprocesserne, og det gør en reel forskel for miljøet, hvem der bliver valgt. Det Økologiske Råd opfordrer derfor alle til at stemme grønt den 25. maj.

”Alt tyder på, at der ved det kommende parlamentsvalg vil ske et skred over mod partier, der som hovedregel stemmer imod klima- og miljøinteresser,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

En undersøgelse viste for nylig, at der også blandt de danske medlemmer af EU-parlamentet er stor forskel på, i hvor høj grad de har stemt til fordel for klimaet . ”Derfor kan jeg kun opfordre alle danske vælgere til at skaffe sig den nødvendige viden om miljøpolitikken i EU og til at tage miljøbevidstheden med ind i stemmeboksen. EU har i dag stor indflydelse på miljøpolitikken, og parlamentet har igennem mange år fået stadigt større indflydelse. Dermed betyder det faktisk noget, hvilke politikere vi stemmer ind i parlamentet”, siger Christian Ege.

Fra sitet www.eumiljo.dk kan man gratis downloade fem nye hæfter, som giver overblik over EU's lovgivning inden for energi og klima, landbrug, kemikalier, luftforurening og trafik. Den nye hjemmeside er tænkt som en hjælp til de vælgere, der interesserer sig for miljø- og klima, men som ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at vurdere EU´s komplekse beslutningsprocesser og resultatet af dem.

Mange anser stadig EU for en stor mastodont, det er svært at få indflydelse på, men Det Økologiske Råd har lige som andre miljøorganisationerne erfaret, at det faktisk kan lade sig gøre at få indflydelse på de politiske beslutninger i EU. Derfor retter Det Økologiske Råd en stor del af sit arbejde mod EU’s institutioner i erkendelse af, at det er her, de vigtige beslutninger bliver truffet.  Mange miljøpro¬blemer er desuden grænseoverskridende, og derfor er det afgørende, at de ikke kun bliver reguleret nationalt.

Læs mere på www.eumiljo.dk 

Yderligere oplysninger: Chr. Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Tlf. 28 58 06 98

 

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Debatarrangement om europæisk energipolitik
Tid: 28. sep. 2017, kl 13-15
Sted: Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg
Læs mere 
Tilmeld dig her

Shipping’s fair share
Tid: 22. nov 2017, kl 9.00-16.30
Sted: Clarion Hotel , CPH
Læs mere her

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17