Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyt site om EU og miljøet

EU flag 1 Det Økologiske Råd har lanceret en ny hjemmeside, der giver overblik over EU's indflydelse på miljølovgivningen, når det gælder klima, energi, landbrug, kemikalier, trafik og luftforurening.

Pressemeddelelse:

Nyt site om EU og miljøet

Det Økologiske Råd har lanceret en ny hjemmeside, der giver overblik over EU's indflydelse på miljølovgivningen, når det gælder klima, energi, landbrug, kemikalier, trafik og luftforurening.

Det nye EU-site, www.eumiljo.dk,  skal ruste de danske vælgere til at forstå miljøreguleringen i EU og stille spørgsmål til kandidaterne ved det kommende valg til EU-parlamentet. Parlamentet spiller en væsentlig rolle i beslutningsprocesserne, og det gør en reel forskel for miljøet, hvem der bliver valgt. Det Økologiske Råd opfordrer derfor alle til at stemme grønt den 25. maj.

”Alt tyder på, at der ved det kommende parlamentsvalg vil ske et skred over mod partier, der som hovedregel stemmer imod klima- og miljøinteresser,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

En undersøgelse viste for nylig, at der også blandt de danske medlemmer af EU-parlamentet er stor forskel på, i hvor høj grad de har stemt til fordel for klimaet . ”Derfor kan jeg kun opfordre alle danske vælgere til at skaffe sig den nødvendige viden om miljøpolitikken i EU og til at tage miljøbevidstheden med ind i stemmeboksen. EU har i dag stor indflydelse på miljøpolitikken, og parlamentet har igennem mange år fået stadigt større indflydelse. Dermed betyder det faktisk noget, hvilke politikere vi stemmer ind i parlamentet”, siger Christian Ege.

Fra sitet www.eumiljo.dk kan man gratis downloade fem nye hæfter, som giver overblik over EU's lovgivning inden for energi og klima, landbrug, kemikalier, luftforurening og trafik. Den nye hjemmeside er tænkt som en hjælp til de vælgere, der interesserer sig for miljø- og klima, men som ikke føler sig tilstrækkeligt klædt på til at vurdere EU´s komplekse beslutningsprocesser og resultatet af dem.

Mange anser stadig EU for en stor mastodont, det er svært at få indflydelse på, men Det Økologiske Råd har lige som andre miljøorganisationerne erfaret, at det faktisk kan lade sig gøre at få indflydelse på de politiske beslutninger i EU. Derfor retter Det Økologiske Råd en stor del af sit arbejde mod EU’s institutioner i erkendelse af, at det er her, de vigtige beslutninger bliver truffet.  Mange miljøpro¬blemer er desuden grænseoverskridende, og derfor er det afgørende, at de ikke kun bliver reguleret nationalt.

Læs mere på www.eumiljo.dk 

Yderligere oplysninger: Chr. Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Tlf. 28 58 06 98

 

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small