Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU's nye klimamål er utilstrækkelige

eu-parlament-flags Miljøorganisationen Det Økologiske Råd kritiserer EU's nye 2030-klimamål for at være utilstrækkelige i forhold til de problemer, de skal løse. 

EU's nye klimamål er utilstrækkelige

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd kritiserer EU's nye 2030-klimamål for at være utilstrækkelige i forhold til de problemer, de skal løse.


”Det er vigtigt, at vi har fået de nye mål for 2030 på plads. Men det er skuffende, at de ligger langt fra, hvad der både er muligt og nødvendigt at gøre for at mindske skadevirkningerne af global opvarmning,” siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

Der er opstillet bindende mål for reduktion af CO2-udledningen på mindst 40 % internt i EU i 2030*, og for udbygningen af vedvarende energi på mindst 27 % - sidstnævnte burde have været mindst 30 %. For energieffektivitet er der desværre kun et ikke-bindende mål.

”Den billigste energi er den, vi ikke bruger. Der er et kæmpe potentiale i energieffektiviseringer, hvor vi kan spare både energi, penge og CO2. Derfor er det uambitiøst, at EU kun har sat et ikke-bindende mål på mindst 27 % i 2030,” siger Christian Ege.

Han pointerer, at energieffektivitet også betyder en større forsyningssikkerhed og uafhængighed af import af fossile brændstoffer fra lande som fx Rusland, men hæfter sig også samtidig ved, at der er mulighed for en skærpelse af målet for energieffektivitet i 2020.

”Vi anerkender, at det er vigtigt, at EU nu har fået sine nye mål på plads, da det er en forudsætning for en ambitiøs global klimaaftale,” slutter Christian Ege.

Yderligere oplysninger:

Christian Ege, sekretariatsleder Det Økologisk Råd, telefon 33 18 19 33 eller mobil 28 58 06 98.

*Uddybning: Når det ovenfor anføres, at målet er ”reduktion af CO2-udledningen på mindst 40 % internt i EU i 2030” betyder det, at eventuelle kvotekøb i lande uden for EU ikke tæller med i de 40 %. Dette er en meget vigtig præcisering, da disse kvotekøb ofte har en tvivlsom karakter – rige lande betaler et udviklingsland- typisk Kina – for at gennemføre CO2-reduktioner, som ofte ville være blevet gennemført alligevel, og til gengæld får i-landet lov at udlede tilsvarende mere.

 

-----

Det Økologiske Råd, Folkekirkens Nødhjælp og WWF sendte et fælles brev til statsministeren om EU's 2030 klima- og miljømål, som optakt til EU-topmødet.
Læs/download brevet >>

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

 

Offentligt møde om landbrug:
Vil vores fosfor slippe op?
Tid: ons.18. april, kl. 15-17.30.
Sted: Hos dagbladet Information, St. Kongensgade 40C, København K
Program og tilmelding offentliggøres senere

Generalforsamling
i Det Økologiske Råd

Tid: ons.18. april, kl. 18-20. 
Sted: Hos dagbladet Information, St. Kongensgade 40C, København K
Dagsorden offentliggøres senere

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small