Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

COP21 skal vise vejen frem

Klimatopmødet i Paris skal vise vejen mod en grøn fremtid frem for en sort. Ellers bliver konsekvenserne katastrofale, siger Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd. 

Klimatopmødet i Paris er i fuld gang, og presset på verdens lande er stort. Søren Dyck-Madsen, klimaekspert hos miljøorganisationen Det Økologiske Råd, understreger alvoren af den situation, verden befinder sig i netop nu. 

”COP21 er muligvis det vigtigste topmøde siden anden verdenskrig. Den globale klimaudvikling går i en forkert retning, og det skal vi rette op på. Hvis det ikke lykkes landene at blive enige om en aftale, risikerer menneskeheden at skulle håndtere ganske katastrofale udfordringer.”

 

Søren Dyck-Madsen har fulgt FN’s arbejde deltaget i processen siden COP10 i 2004. Og som noget nyt i år har landene på forhånd meldt ud, hvor meget de vil reducere deres CO2-udledning. Men desværre er det ikke nok til at holde os under grænsen på to grader.

”Derfor skal politikerne gå så langt som overhovedet muligt med at sætte mål for CO2-reduktion og finansiering til udviklingslandene. Samtidig skal de gøre det muligt for landene at øge ambitionerne, efterhånden som de finder nye løsninger,” sig han og fortsætter: 

”Men ligeså vigtigt er det, at politikerne sender et klart signal til virksomheder og investorer, der er allerede er i gang med at investerer grønt i stedet for sort. Det er ude i den virkelige verden, at vi skal nå målene.” 

Meget er på spil i denne uge
”Befolkninger verden over har store krav til lederne om at tage modige beslutninger og støtte den positive udvikling, der rent faktisk er i gang. Stort set alle lande har meldt ud, at de vil arbejde for sagen. Og virksomheder og investorer er i gang med at omlægge til grønne investeringer. Så der er håb endnu,” siger Søren Dyck-Madsen.

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small