Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Valg i USA: Nu må EU og Danmark ud af hængekøjen

Kommentar: Med Donald Trump har USA fået en præsident, som fornægter, at vi har et klimaproblem, og som vil genrejse USA's kulindustri. Det er en mavepuster til alle, som arbejder for at sikre en bæredygtig udvikling, så også vores børnebørn kan vokse op uden frygt for klimaforandringerne.

Valget af Trump stiller kolossale krav til resten af verden om at stå sammen om en ansvarlig klimapolitik – sammen med de ansvarlige kræfter, som stadig findes bl.a. i delstater og storbyer i USA.

Vi har haft situationen før, hvor USA modarbejdede en global klimaaftale. Dengang gik EU i spidsen og søgte at alliere sig med de mest progressive udviklingslande for at presse udviklingen fremad globalt. Men de seneste år har EU overladt til USA og Kina at tage føringen. Og siden regeringsskiftet har også Danmark opgivet sin progressive rolle i førerfeltet og ladet andre trække læsset. Regeringen virker mere optaget af, at EU's klimamål ikke må medføre investeringer, som på kort sigt kan koste i dansk erhvervsliv, selv om de gavner på sigt. Regeringen virker også mere optaget af at finde smuthuller i EU-kravene, end af at medvirke til at løse de globale klimaudfordringer.

Nu må EU og Danmark erkende situationens alvor. Nu er der kun EU til at alliere sig med Kina og andre lande, som fortsat vil kæmpe imod klimaforandringer. Nu gælder det om at sikre processen efter Paris-aftalen fra sidste år, også med et modvilligt USA.

Et flertal i det danske Folketing, bestående af partierne i ”rød blok” plus de konservative erklærer at de står fast på det danske mål om 40% reduktion af de danske klimagasudslip i 2020 og energiforliget fra 2012. Nu må dette flertal manifestere sig. Danmarks plads som et land, der viser et eksempel for andre lande, skal genskabes, og Danmark skal presse på for at EU indtager en førerrolle i virkeliggørelsen af Paris-aftalen.

Christian Ege, sekretariatsleder hos Det Økologiske Råd

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small