Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Seminar om miljø- og sundhedseffekter af nanopartikler

Pressemeddelelse

Forbrugerrådet, 3F, Det Økologiske Råd og Informationscentret for miljø og Sundhed holder seminar mandag d. 29. oktober om miljø- og sundhedseffekter af nanopartikler – med oplæg fra nogle af landets førende forskere på området, samt Miljøstyrelsen og Dan Jørgensen, MEP (S). Såvel effekterne på det ydre miljø som arbejdsmiljøet vil blive belyst. Nanoteknologi er en af tidens største forskningsmæssige satsninger, og der forventes et kolossalt marked for nano-produkter. Men vores viden om de potentielle miljø- og sundhedseffekter er begrænsede. Indtil videre er der i praksis heller ikke nogen regulering af området – selv om det i princippet er omfattet af EU's kemikaliereform, REACH. Der mangler specifikke testmetoder. Samtidig vil nanopartikler kun blive omfattet af kravet om registrering i REACH, hvis de markedsføres i mængder over 10 t/år pr. producent eller importør.

Det bør diskuteres, om ikke forsigtighedsprincippet skal finde anvendelse her – dvs. om man ikke skal regulere brugen af nanopartikler, selv om vi endnu kun har utilstrækkelig viden om de potentielle skadevirkninger.

Der vedlægges program for seminaret samt en artikel, der introducerer til problematikken – udarbejdet af Det økologiske Råd.

Christian Ege, formand for Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Christian Ege, 33 18 19 33 / 28 58 06 98.

Se program for seminaret


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small