Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Kemien i din hverdag

40.000 bøger var allerede bestilt, da undervisningsmaterialet 'Kemien i din hverdag' blev udgivet den 1. oktober 2010. Det Økologiske Råd har samarbejdet med FDB og Friluftsrådet: Grønt Flag Grøn Skole om udgivelsen af et undervisningsmateriale til folkeskolen.

Materialet sætter fokus på tilstedeværelsen af kemiske stoffer i børnenes hverdag. Elevbogen er bygget op som et hus, hvor hvert kapitel er et rum i huset. Til hvert rum er der en præsentation af typiske hverdagsprodukter såsom hygiejneprodukter, elektronik eller køkkenredskaber. Små afsnit om produktgrupperne gør rede for problemstillinger i forhold til kemi. Eleverne får mulighed at gå i dybden med produkter fra deres eget hverdagsliv gennem eksperimenter og opgaver. Uddybende afsnit om særlige problemstillinger introducerer vigtigt begreber og kemiske problemer for eleverne. Hvert afsnit tilstræber at give eleverne handlemuligheder og anviser måder at agere på i en hverdag fuld af kemi. Miljømærker og almindelig omtanke fremhæves.

”Kemien i din hverdag” er et undervisningsmateriale til natur/teknik fra 5. klasse og op efter. Man kan også benytte det i tværfaglige sammenhænge i begyndende fysik/kemi, biologi og hjemkundskab. Materialet er oplagt som gruppearbejde.

Materialet består af et elevhæfte, en lærervejledning og elevark til download fra skolekontaktens hjemmeside. Materialet er udgivet af FDB.

Se hjemmeside om hæftet og hvordan det bestilles på: http://www.kemienidinhverdag.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small