Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Silikone og ftalater lækker fra medicinsk udstyr!


De sidste ugers silikoneskandale, hvor anvendelsen af brystimplantater der lækker potentielt kræftfremkaldende industrisilikone har sat fokus på store mangler i den europæiske lovgivning gældende medicinsk udstyr.

Der er alt for dårlig regulering på medicinsk udstyr i EU, og dermed i Danmark. De sidste ugers silikoneskandale, hvor anvendelsen af brystimplantater der lækker potentielt kræftfremkaldende industrisilikone har sat fokus på store mangler i den europæiske lovgivning gældende medicinsk udstyr.

Den franske Sundhedsminister Xavier Bertrand vil i EU foreslå, at EU skal regulere medicinsk udstyr på samme måde som de i dag regulerer medicin.

Det Økologiske Råd ser meget positivt på udtalelsen fra Xavier Bertrand. ”Det er virkeligt kritisabelt at lovgivningen om medicinsk udstyr er så mangelfuld. Nu har silikonesagen fået megen medieopmærksomhed, men en måske endnu større skandale er, at hver eneste dag lækker hormonforstyrrende ftalater fra medicinsk PVC-udstyr som blodposer, slanger og katetre, og føres direkte ind i patienter” udtaler Eline Aggerholm, kemikaliemedarbejder hos Det Økologiske Råd.

Det Økologiske Råd støtter forslaget om at medicinsk udstyr skal reguleres på linje med medicin, men udover implantater skal det også gælde udstyr som f.eks. blodposer og -slanger, hvor ftalater kan lække.

Vi har sendt breve til Sundhedsministeren, Miljøministeren samt de to folketingsudvalg, og bedt dem om at følge den franske sundhedsministers forslag, med tilføjelsen af medicinsk udstyr hvorfra ftalater kan lække.

 

Eline Aggerholm, kemikaliemedarbejder og Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Eline Aggerholm tlf. 33181940 og Christian Ege tlf. 33181933 / 28580698


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small