Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

BPA lækker fra medicinske PVC-plast produkter

Det Økologiske Råd har, i samarbejde med Health Care Without Harm Europa, indsendt et brev med information om to videnskabelige artikler til SCENIHR, der bl.a. viser, at BPA lækker fra medicinske PVC-plast produkter.

Bisphenol A (BPA) er et kemikalie, der er under mistanke for at have bl.a. hormonforstyrrende effekter. I Danmark er det forbudt at anvende BPA i produkter til 0-3-årige børn, og der er et EU-forbud mod fremstillingen af sutteflasker med BPA.  Det findes dog også i mange andre produkter, og den videnskabelige komite SCENIHR under EU kommissionen har nu indkaldt informationer om BPA i medicinsk udstyr.
Det Økologiske Råd har, i samarbejde med Health Care Without Harm Europa, indsendt et brev med information om to videnskabelige artikler til SCENIHR. Artiklerne viser bl.a., at BPA lækker fra medicinske PVC-plast produkter, meget i stil med ftalaten DEHP, og kan genfindes i urinen hos for tidligt fødte babyer.

Læs: default 120417_BPA_medical_devises (328.17 kB)

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small