Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Støt det danske ftalat-forslag trods kritik fra RAC og SEAC

Det er uacceptabel kritik når kemikalieagenturets to udvalg for Risikovurdering (RAC) og Udvalget for Socioøkonomisk Analyse (SEAC) kritiserer det danske forslag om begrænsning af fire klassificerede ftalater for at bruge for gamle data og fordi risikoberegningen ´kun´ er lidt over de tilladte 1.

Ni europæiske NGO'er reagerer på de konklusioner, som de to videnskabelige udvalg fra Kemikalieagenturet (ECHA), Udvalget for Risikovurdering (RAC) og Udvalget for Socioøkonomisk Analyse (SEAC) har fremlagt; at det danske forslag om begrænsning af fire klassificerede ftalater (DEHP, DBP, BBP, og DIBP) ikke er berettiget.NGO'erne opfordrer Europa-Kommissionen til at tage en beslutning om begrænsning af de fire ftalater, der er baseret på forsigtighedsprincippet. Endvidere bør Kommissionen udarbejde konkrete ændringsforslag til at håndtere kombinationseffekterne af kemikalier i den eksisterende EU-lovgivning, navnlig REACH, for at beskytte europæiske borgeres sundhed samt miljøet.

Læs de ni NGO´ers brev til Kommissionen her: default 1208_NGO_letter (332.2 kB) Brevet er på engelsk.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small