Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Virksomheder vinder ved at udfase farlige kemikalier

Substitution forside Virksomheder, der vil være fremme i skoene, kan med fordel erstatte farlige kemikalier, som endnu ikke er forbudt, med mindre farlige. Det demonstrerer en ny film fra Det Økologiske Råd.

Pressemeddelelse:

29. januar 2014

Virksomheder vinder ved at udfase farlige kemikalier

Virksomheder, der vil være fremme i skoene, kan med fordel erstatte farlige kemikalier, som endnu ikke er forbudt, med mindre farlige. Det demonstrerer en ny film fra Det Økologiske Råd.

Den lille renserivirksomhed KYMI Rens i Aalborg har succes med at erstatte (substituere) det miljøskadelige stof perklorethylen som rensemiddel med ufarlige rensemetoder, og den store vinylproducent Tarkett har frivilligt fjernet hormonforstyrrende ftalater i vinylgulvene. De to virksomheder medvirker i den nye film ’Succes med Substitution – farlige kemikalier kan erstattes” fra Det Økologiske Råd. Filmen skal inspirere danske virksomheder til at påtage sig rollen som first-movers på sundheds- og miljøområdet og høste fordelene af det. 

”Virksomhederne får en stor konkurrencemæssig fordel ved at udfase de farlige kemikalier.  De får et forspring på markedet og mulighed for at profilere sig som grønne virksomheder,” siger kemikaliefaglig medarbejder i Det Økologiske Råd Eline Aggerholm.

EU har en såkaldt kandidatliste over farlige kemikalier, der formentlig bliver forbudt i løbet af en årrække. Virksomheder, som vil fremtidssikre produktionen, bør overveje at erstatte dem allerede nu, mener Europa-Parlamentariker Christel Schaldemose (S)

”Er man lidt hurtigt ude, kan man få store markedsmæssige fordele ud af det, så der er ikke nogen grund til ikke at substituere,” siger Christel Schaldemose i filmen.

Renseriet KYMI Rens har opnået store fordele ved at erstatte det miljøskadelige rensemiddel perklorethylen med nye ufarlige teknologier. Det har givet større omsætning og et bedre image.

”I stedet for at blive ved med at kæmpe for noget, vi i virkeligheden ikke var glade for, gik vi videre og fandt et alternativ. Vi har fået et bedre arbejdsmiljø, og nu skal vi ikke kæmpe med godkendelser og kontrolmålinger, som vi ellers har skullet,” siger direktør Michael Porsmose fra KYMI Rens i filmen.

Filmen er produceret af Velfortjent.dk for Det Økologiske Råd. Produktionen er støttet af Europanævnet, Villum Fonden og Plums fond for fred, økologi og bæredygtighed.

Læs mere på http://www.ecocouncil.dk/kemikalier
Se filmen på Youtube: http://goo.gl/LDqBNA

Yderligere oplysninger: Kemikaliefaglig medarbejder Eline Aggerholm 33191840 eller sekretariatsleder Christian Ege 33181933


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small