Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Det Økologiske Råd bakker Brosbøl op i kritik af EU-Kommissionen

forsker tests 160px Miljøminister Kirsten Brosbøl gør ret i at kritisere EU-Kommissionen for at have sovet i timen, når det gælder hormonforstyrrende stoffer. Kriterierne for, hvornår et stof kan mærkes som hormonforstyrrende, burde for længst have været på plads.

Den europæiske kemikalielovgivning REACH skulle efter planen for længst have sikret en betryggende regulering af de hormonforstyrrende stoffer, men EU-Kommissionen har ind til videre forsømt sit ansvar. Det vil miljøminister Kirsten Brosbøl kritisere i dag, når EU-landenes miljøministre samles til rådsmøde i Luxembourg.

Kritikken er yderst velbegrundet, mener Det Økologiske Råd, for så længe kriterierne ikke er på plads vil en lang række af stofferne forblive uidentificeret, og derfor fortsat være helt lovlige at bruge i produkter. Konsekvensen er, at hverken forbrugerne eller miljøet er tilstrækkeligt beskyttet.

”Det er virkelig glædeligt, at Miljøministeren nu rejser en direkte kritik af Kommissionen. I tre år har vi arbejdet for, at få Kommissionen til at opfylde sin forpligtigelse til at opstille kriterier for de hormonforstyrrende stoffer. Nu håber vi, at kritikken får konsekvenser”, siger Lone Mikkelsen, der er kemikaliefaglig medarbejder hos Det Økologiske Råd.

Sverige er også særdeles kritisk og vil gå endnu længere end Danmark og lægge sag an mod Kommissionen ved EU-domstolen for at blive ved med at sylte vedtagelsen af de afgørende kriterier.

”Det er virkelig beundringsværdigt, at Sverige på den måde at går foran på hele EU’s vegne. Derfor er det også utroligt vigtigt, at Kirsten Brosbøl ikke bare giver støttende ord med på vejen, men faktisk går aktivt ind og bakker op om Sveriges initiativ”, understreger Lone Mikkelsen.

”Jeg ved, at Miljøministeren er oprigtigt bekymret for de sundhedsskadelige kemikalier, og ikke mindst de hormonforstyrrende stoffer. Men for at bekymringen kan får en reel effekt og skabe bedre vilkår for befolkningen kræver det, at EU’s medlemsstater bakker hinanden op. Det sker nu, og det er et helt afgørende skridt i forhold til at få disse kriterier kommer på plads hurtigst muligt”, siger Lone Mikkelsen.

Yderligere oplysninger:
Lone Mikkelsen, kemikaliefaglig medarbejder i Det Økologiske Råd 25792001

Link til Miljøministeriets pressemeddelelse >>


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small