Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Frisk luft og mindre kemi i børneværelser

Projekt om indeklima i børneværelser
Det Økologiske Råd har netop afsluttet et pilotprojekt, hvor indeklimaet i børneværelser er blevet undersøgt. Arbejdet er udført i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, Statens Byggeforskningsinstitut, Københavns Universitet og Green Lab Brugerinnovation

Resultaterne peger på, at vores børn i mange tilfælde sover i et indeklima, der påvirker deres sundhed. Kemikalier, CO2, fugt og ultrafine partikler på værelset påvirker nemlig børns sundhed og trivsel.

Det Økologiske Råd er har været projektleder på projektet, hvor fokus på børneværelser er valgt ud fra, at særligt børn kan være følsomme over for en dårlig indeluft.  

Vi danskere opholder os inden døre 80-90 % af tiden og børn sover 10-13 timer i døgnet. Alligevel er indeklimaet i børneværelser et område, hvor der i dag mangler viden. 

Realdania har støttet projektet som en del af en generel indsats for at styrke kampen mod dårligt indeklima for børn. I projektet har vi set på den eksisterende forskning og undersøgelser af indeklimaet foretaget i børneværelser og vi har lavet nye undersøgelser på børneværelser. Vi har målt på to typer af kemikalier (ftalater og fosforbaserede flammehæmmere), CO2-koncentration, temperaturudsving og fugt samt ultrafine partikler, som typisk udledes ved madlavning, stearinlys og brændefyring.

De første delresultater fra projektet blev præsenteret i en DR Kontant-udsendelse tidligere på året og den 15. september 2016 bliver der sendt endnu en Kontant-udsendelse, som præsenterer resultaterne for kemikalieanalyserne. Projektet blev desuden præsenteret på Folkemødet på Bornholm og vil desuden blive et tema på årets Building Green i Forum i København.

Projektrapporten kan downloades herunder. Her er alle resultater præsenteret og der er konkluderet på pilotprojektet.

Få et hurtigt overblik over de endelige resultater her


Projektleder: Seniorrådgiver i kemikalier, Lone Mikkelsen, Det Økologiske Råd.

Se mere om projektet


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small