Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Sæt en stopper for laissez-faire håndtering af kemikalier

Danmark bør stå i spidsen for en styrket EU-regulering af kemikalier og farlige stoffer. Og det skal ske hurtigt. Vi kan ikke længere ignorere, at vi og vores børn udsættes for miljø- og sundhedsskadelige kemikalier og mikroplastik i hverdagen, lyder det fra Det Økologiske Råd.

Der er al mulig grund til at tage kemikalieproblematikken alvorligt. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd har fundet skadelige kemikalier på børneværelser i forbindelse med et nu afsluttet projekt.

Vi har i dag en så stor og kvalificeret viden om hormonforstyrrende stoffer, at vi ikke kan forsvare at lade stå til. Disse stoffer skal helt ud af vores hverdag, for de skader os og vores børn. Derfor har vi brug for en stærk indsats med Danmark i front,” siger seniorrådgiver Lone Mikkelsen fra Det Økologiske Råd.

Ifølge Lone Mikkelsen har Danmark netop nu en unik mulighed for at alliere sig med bl.a. Frankrig om at skubbe EU's kemikaliepolitik i retning af bedre beskyttelse af sundhed og miljø.

I det nye folketingsår bør de danske politikere derfor sætte fokus på håndteringen af den akutte miljø- og sundhedsmæssige udfordring, som vi står over for, og som skyldes den laissez-faire håndtering, vi i mange tilfælde har på området kemikalier og mikroplastik.”

Læs debatindlæg af seniorrådgiver Lone Mikkelsen og sekretariatsleder Christian Ege, som er med, når et nyt hold af debattører i den kommende tid sætter fokus på kemikalieområdet hos Altinget. 

Læs om fundet af skadelige kemikalier på børneværelset

Kontakt Det Økologiske Råd:
Seniorrådgiver Lone Mikkelsen – Tlf. 3318 1934/2579 2001 – lone@ecocouncil.dk

Forsidefoto: Claus Bjørn Larsen/Realdania


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small