Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Forbyd mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter

Det Økologiske Råd og Plastic Change arbejder sammen om at få et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter.

Vi mener, det er forkert at bruge ingredienser i kosmetik og plejeprodukter, som skader miljøet. Mikroplastik havner i miljøet og således også i havet, hvor det ophobes i fisk og pattedyr. Og vi har endnu ikke tilstrækkelig viden om, hvorvidt det skader vores sundhed. Du kan hjælpe med din underskrift.

Skriv under her:

Produkter fyldt med plastik

Mikroplastik bruges i en række kosmetik- og plejeprodukter. Det kan være tilsat i skrubbecremer for at give den skrubbende effekt, som glimmer i kosmetik, eller det kan bruges til at give fylde, regulere viskositet, binde aktive ingredienser eller danne film. En skrubbecreme kan indeholde op til 360.000 stykker mikroplastik. Men vi kan sagtens klare os uden, og der findes mange naturlige alternativer. Producenter kan eksempelvis skabe den skrubbende effekt naturligt ved at tilsætte sukker eller knuste frugtkerner.

Se også vores nye app til forbrugere så du kan undgå mikroplastik i plejeprodukter >>

Du gør en forskel, når du skriver under

Med underskriftindsamlingen ønsker vi at få indført et EU-forbud mod mikroplastik i kosmetiske produkter.  Vi overbringer underskrifterne til den danske miljøminister, som skal give dem videre til EU-Kommissionen sammen med et fælles politisk opråb fra miljøorganisationer og brancheorganisationer. Du kan være med til at lægge pres på de danske politikere, så de tager problemet alvorligt og arbejder aktivt for et forbud i EU. 

Ny app: Undgå mikroplastik i plejeprodukter 

Download den nye danske version af app'en "Beat the Microbead" og få hjælp til at undgå plejeprodukter som undeholder mikroplastik.
Læs mere om "Beat the Microbead" og download den her >> 

Om projektet

Underskriftindsamlingen er del af Projekt Plastfrit Hav, som er et samarbejde mellem Det Økologiske Råd og Plastic Change. Læs mere om projektet her >>

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis