Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Forbyd mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter

Det Økologiske Råd og Plastic Change arbejder sammen om at få et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter (Afsluttet)

Vi mener, det er forkert at bruge ingredienser i kosmetik og plejeprodukter, som skader miljøet. Mikroplastik havner i miljøet og således også i havet, hvor det ophobes i fisk og pattedyr. Og vi har endnu ikke tilstrækkelig viden om, hvorvidt det skader vores sundhed. Du kan hjælpe med din underskrift.

Det Økologiske Råd har sammen med Plastic Change haft en underskriftindsamling, hvor man kunne skrive under på, at man støttede et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter. Underskriftindsamlingen blev afsluttet den 31. januar 2018. Vi siger tak til alle underskrivere, som er med til at lægge et pres på den danske minister ift. at få gennemført et EU-forbud.

Produkter fyldt med plastik

Mikroplastik bruges i en række kosmetik- og plejeprodukter. Det kan være tilsat i skrubbecremer for at give den skrubbende effekt, som glimmer i kosmetik, eller det kan bruges til at give fylde, regulere viskositet, binde aktive ingredienser eller danne film. En skrubbecreme kan indeholde op til 360.000 stykker mikroplastik. Men vi kan sagtens klare os uden, og der findes mange naturlige alternativer. Producenter kan eksempelvis skabe den skrubbende effekt naturligt ved at tilsætte sukker eller knuste frugtkerner.

Se også vores nye app til forbrugere så du kan undgå mikroplastik i plejeprodukter >>

Du gør en forskel, når du skriver under

Med underskriftindsamlingen ønsker vi at få indført et EU-forbud mod mikroplastik i kosmetiske produkter.  Vi overbringer underskrifterne til de danske politikere, som skal give dem videre til EU-Kommissionen sammen med et fælles politisk opråb fra miljøorganisationer og brancheorganisationer. Du kan være med til at lægge pres på de danske politikere, så de tager problemet alvorligt og arbejder aktivt for et forbud i EU. 

Ny app: Undgå mikroplastik i plejeprodukter 

Download den nye danske version af app'en "Beat the Microbead" og få hjælp til at undgå plejeprodukter som undeholder mikroplastik.
Læs mere om "Beat the Microbead" og download den her >> 

Om projektet

Underskriftindsamlingen er del af Projekt Plastfrit Hav, som er et samarbejde mellem Det Økologiske Råd og Plastic Change. Læs mere om projektet her >>

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small