Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Ny app sladrer om plastik i cremer og makeup

Projekt Plastfrit Hav lancerer dansk udgave af app’en ‘Beat the Microbead’, der kan scanne plejeprodukter for mikroplastik. Samtidig skal en underskriftsindsamling presse politikerne til at indføre et forbud i EU

Millioner af små plastikpartikler havner i naturen, når du bruger et hårprodukt eller creme, der indeholder mikroplastik. Med en ny app på mobilen kan du fravælge de produkter og være med til at stoppe forureningen af havmiljøet.

Vi håber, at forbrugerne vil vælge produkter uden mikroplastik for at undgå at forurene hermed og som et signal til politikerne om, at det er på tide, at vi får et forbud mod mikroplastik i plejeprodukter,” siger projektleder Claudia Sick fra Plastic Change.

Samtidig med lanceringen af app’en starter en underskriftindsamling. Ifølge Lone Mikkelsen, seniorrådgiver i kemikalier hos miljøorganisationen, Det Økologiske Råd, er det altafgørende, at danskerne bakker op om kampen for en natur fri for mikroplastik.

Mikroplasten skal ud af vores hverdag. De små, ofte usynlige, plastpartikler ender i havet og ophobes i fisk og pattedyr. Mikroplastik hører ikke hjemme i plejeprodukter, og Danmark bør gå i front og skubbe på et fælles EU-forbud. Ved at skrive under kan danskerne være med til at presse politikerne,” siger Lone Mikkelsen.

Hele sommeren har frivillige og ansatte i Plastic Change gennemtrawlet hylder med plejeprodukter for indhold af mikroplastik. Indtil videre er næsten 6500 produkter blevet tastet ind i en database, som er grundlaget for den nye app, der er en dansk version af den hollandsk udviklede Beat the Microbead. Nu er den klar og kan hentes her. Produkter, som app’en endnu ikke genkender, kan forbrugeren via app’en tilføje, og der arbejdes løbende med at udbygge den danske database.

Beat the Microbead er en del af projekt Plastfrit Hav, som er et samarbejde mellem Det Økologiske Råd, Plastindustrien og Plastic Change. Projektet støttes af Velux og Villum Fonden. 

Links til film om app’en og kampagnen:

Kontakt:

Det Økologiske Råd: Seniorrådgiver Lone Mikkelsen – Tlf. 3318 1934/2579 2001 – lone@ecocouncil.dk
Plastic Change: Projektleder Claudia Sick – Tlf. 40532569 – cs@plasticchange.org

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small