Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Det miljø- og sundhedsskadelige stof PFOA bør erstattes af mindre skadelige alternativer

Stoffet PFOA, som er et miljø- og sundhedsfarligt fluorholdigt stof, er i dag forbudt i EU, men desværre med en række betydelige undtagelser. NGO’er opfordrer til, at de fleste af disse undtagelser fjernes, idet der findes mindre skadelige alternativer.

Det Økologiske Råd slutter sig til en lang række miljø- og sundheds-organisationer, der udtrykker bekymringer overfor EU-Kommissionen, om stoffet PFOA.

PFOA findes i en lang række produkter, men er et svært nedbrydeligt samt miljø- og sundhedsfarligt fluorholdigt stof. Der er et forbud mod PFOA i EU, men desværre, efter pres fra industrien, med en række betydelige undtagelser. Dette er til trods for, at der findes mindre skadelige alternativer til stoffet.

Nu foreslår EU, at PFOA optages på den globale liste under Stockholms-konventionen om farlige stoffer, men stadig med disse meget betydelige undtagelser. NGO’erne opfordrer derfor til, at de fleste af disse undtagelser fjernes.

Læs pdf brevet til kommissionen her (528 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i


Vi deler et hav

Materiale til undervisning om landbrug og havmiljø i 5.-6. klasse.

Vi deler forside 400px

Bestil materiale og vejledning her >>

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small