Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Lovende start for natur- og landbrugskommission

Det Økologiske Råd hilser opgavebeskrivelsen og formanden for regeringens Natur- og landbrugskommission velkommen

Regeringen har i dag offentliggjort kommissorium for Natur- og Landbrugskommissionen. Det tegner godt, at der laves en uafhængig kommission med fagfolk, og Jørn Jespersen er et godt valg som formand. Som tidligere formand for både Folketingets Fødevareudvalg og Miljøudvalg kender han området og de politiske muligheder. Og som direktør for brancheforeningen Dansk Miljøteknologi kender han de teknologiske muligheder for miljøforbedringer i landbruget – og netop her er der store uudnyttede muligheder. Det gælder både for reduktion af kvælstofudvaskning, ammoniakfordampning og brug af pesticider.

”Og der er meget at tage fat på for kommissionen. Den tidligere regering forsømte indsatsen i mange år. Men opgavebeskrivelsen og Jørn Jespersen som formand tegner godt”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Den manglende indsats hidtil har bl.a. betydet, at forbruget af pesticider er steget siden 2003, og at Danmark ikke kommer til at leve op til kravene i EU's vandrammedirektiv i 2015, ligesom vi ikke har kunnet leve op til kravet om stop for tilbagegangen i det vilde dyre- og planteliv (biodiversiteten).

Vi glæder os over, at ”Kommissionen skal sikre en åben og inddragende proces omkring kommissionens arbejde og med en seriøs inddragelse af interessenterne”. Vi ser frem til at komme med indspil til kommissionen. Vi har allerede lavet detaljerede forslag og beregninger over, hvordan dansk landbrug kunne udvikles frem til 2020 – med mere økologi, udtagning af sårbare jorde, flere efterafgrøder, mere teknologi til at sikre lavere ammoniakfordampning og pesticidforbrug[1].

 

Christian Ege

Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Christian Ege 33181933 / 28580698

 


[1] Se bl.a.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small

Det Økologiske Råd, Kompagnistræde 22, 3. sal,  1208 København K| tlf: +45 33150977 | e-mail: info@ecocouncil.dk

 

Danish Ecological Council, Kompagnistraede 22, 3rd floor, 1208 Koebenhavn K | phone: +45 33150977 | e-mail: info@ecocouncil.dk

Koebenhavn K