Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Regeringens sprøjtemiddelstrategi er utilstrækkelig

landskab Det Økologiske Råd mener ikke, at regeringens nye sprøjtemiddelstrategi rummer tilstrækkelige virkemidler til at skære 40 pct. af miljøbelastningen ved landbrugets brug af sprøjtemidler. Der er for megen frivillighed og for få forpligtende krav i strategien.

Målet med den nye sprøjtemiddelstrategi, som nu er i høring, er at miljøeffekten af sprøjtningen skal reduceres med 40 procent i løbet af de næste tre år. Det er en god og klar målsætning. Men hvis det skal lykkes at nå målet, er det nødvendigt at stille flere forpligtende krav til landmænd og andre, som ejer meget jord, for al erfaringer viser, at frivillige ordninger ikke virker, når det drejer sig om sprøjtemidler.

Det mener Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd, som mandag holdt et seminar om den nye sprøjtemiddelstrategi på Christiansborg.

- Vi støtter regeringens mål om 40 pct. reduktion af miljøbelastningen, men vi tvivler på, at det er muligt at nå målet med de virkemidler, miljøministeren foreslår. Der er for meget frivillighed i udspillet, og vi ved fra den tidligere regerings strategi på området, at frivillige ordninger ikke virker. Der bør f.eks. være krav om at bruge de bedste teknologier, siger Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

default Download pressemeddelelsen her (339.96 kB) (339 KB)  eller læs det her:


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small