"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Vi deler et hav - skolebog på mange sprog

Vi deler et hav  Nyt undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd til 5. og 6. klasse udkommer i flere lande rundt om Østersøen. Det handler om sammenhængen mellem maden på tallerkenen, landbrugets produktionsformer og havmiljøet.

Pressemeddelelse:

Maj 2013

Vi deler et hav - miljø-skolebog på mange sprog

Skolebørn rundt om hele Østersøen får glæde af nyt undervisningsmateriale fra Det Økologiske Råd. ”Vi deler et hav” handler om fødevarer, landbrug og havmiljø og udkommer på dansk, engelsk, tysk, svensk, finsk, litauisk og estisk. Det giver en unik mulighed for skolesamarbejder på tværs af landegrænser.

”Vi deler et hav” er et usædvanligt undervisningsmateriale, som lægger op til internationalt skolesamarbejde om undervisning i væsentlige miljøspørgsmål. Materialet er målrettet elever i 5. og 6. klasse og består af undervisningshæfte, som kombinerer fiktion og faglig viden og af hjemmesiden www.videlerethav.dk, hvorfra man kan downloade hæftet på flere sprog. På hjemmesiden er der desuden lærervejledning, opgaver, forslag til ekskursioner og forsøg samt en udførlig redegørelse for, hvordan materialet er tilpasset Fælles Mål i fagene natur-teknik, hjemkundskab, og engelsk. Det er desuden velegnet til forskellige former for tværfaglige forløb.

Hovedpersonerne i historien ”Vi deler et hav” er fem elever fra Amager Fælled Skole i København, som tager på ekspedition for at undersøge sammenhængen mellem den mad, de spiser, landbrugets produktionsformer og havmiljøet. De møder en økologisk landmand og en fisker og bliver meget klogere på emner som planters vækst, fotosyntese, næringsstoffer, udvaskning, iltsvind og fiskedød. Hjemme på skolen ender de med at lave et østersøvenligt måltid i skolekøkkenet af økologiske grønsager fra gården, og fisk de fik med hjem fra den kutter, de var om bord på. På den måde får de en ide om, at de med deres egne kostvaner og forbrug selv kan være med til at påvirke havmiljøet i Østersøen. Opgavematerialet lægger op til, at de klasser, som arbejder med ”Vi deler et hav” kan gøre noget tilsvarende.

”Vi deler et hav” er skrevet af miljøjournalist Ulla Skovsbøl og rigt og underholdende illustreret af tegner Eva Wulff. Materialet bliver udgivet af Det Økologiske Råd i samarbejde med det EU-støttede Østersprojekt BERAS Implementation, som involverer miljøorganisationer og forsknings- og uddannelsesinstitutioner i samtlige Østersølande. Der har på forhånd været stor interesse for ”Vi deler et hav” hos BERAS-partnerne. Bogen er allerede oversat til engelsk og litauisk, og der bliver arbejdet på en estisk, en finsk, en tysk og en svensk udgave. Dermed har de danske skoleklasser, som bruger bogen, rig mulighed for at etablere samarbejder med elever i andre lande, udveksle opskrifter på østersøvenlig mad, videoer fra ekskursioner og forsøg mm. Bogen er gratis og kan bestilles på info@ecocouncil.dk eller på tlf. 33150977. Ekspedition og porto pr. klassesæt (30 ex): 100 kr

Læs mere på www.videlerethav.dk 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17