Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Workshop om lavinput-landbrug og fødevarenetværk

kornmark Den 24. oktober 2013 har Det Økologiske Råd været vært ved en Workshop om integrering af lavinput-landbrug og fødevarenetværk som virkemidler i landdistriktspolitikken. På workshoppen var der deltagelse fra en række aktører fra forskellige lag, som på forskellig vis har med EU’s Landdistriktsudvikling at gøre.

Den 24. oktober 2013 har Det Økologiske Råd været vært ved en Workshop om integrering af lavinput-landbrug og fødevarenetværk som virkemidler i landdistriktspolitikken. Anledningen er reformen af EU’s Landbrugspolitik, som i den danske implementering skal følges op af en evaluering af de hidtidige politikker på området, samt udformning af nye politikker for perioden 2014-2020.

På workshoppen var der deltagelse fra en række aktører fra forskellige lag, som på forskellig vis har med EU’s Landdistriktsudvikling at gøre: Der var deltagere fra Fødevareministeriet, Vordingborg, Slagelse og Lejre kommuner, fra Landmænd og landbrugsrådgivere, Fra Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Herslev Bryghus samt fra NGO’erne Danmarks Naturfredningsforening, Noah og Det Økologiske Råd.

Formiddagen indeholdt oplæg og debat om lavinput landbrug og miljøpolitiske aspekter i Landdistriktspolitikken, mens eftermiddagen havde fokus på fødevarenetværk og landdistriktsudvikling.

Workshoppen levede til fulde op til formålet: At skabe dialog mellem aktører omkring landdistriktspolitikken. De fleste oplæg indeholdt opfordringer til at anlægge et helhedssyn på landdistriktspolitikken og skabe så høj grad af synergi som muligt i de nye regelsæt.

default Download referat >> (124 KB)

default Download programmet >> (130 KB)

Workshoppen tog afsæt i ideer fra BERAS Implementation projektet. Der er netop udkommet nogle spændende bøger og rapporter herfra, bl.a. en serie med Guidelines for Økologisk Kredsløbslandbrug og en rapport med anbefalinger for Landdistriktspolitik i Østersølandene – læs mere og download rapporterne her >>

 

Præsentationer:

Leif Bach Jørgensen - Bæredygtige fødevarenetværk – et virkemiddel ift. landdistriktsudvikling
default Download >> (3.80 MB)

Paul Debois - Status for arbejdet med Vand- og Naturplaner, Vordingborg
default Download >> (7.81 MB)

Bo Gabe - Status for arbejdet med Vand- og Naturplaner, Slagelse
default Download >> (4.59 MB)

Leif Bach Jørgensen - Økologisk kredsløbslandbrug – et virkemiddel i landdistriktspolitikken
default Download >> (2.90 MB)

Tina Unger - Lejre - Den Økologiske Kommune
default Download >> (3.65 MB)

Niels Nørskov og Henning Hervik - Ideer fra Matrix-projektet
default Download >> (1.58 MB)

billede af workshop


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small