Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Elever tester landbrugsspil

Lanbrugsspil 160px Seks gymnasie- og landbrugsskoleklasser har testet computer- og rollespillet Fremtidens Landbrug, som Det Økologiske Råd udvikler i samarbejde med forskere fra Aarhus og Københavns Universitet.

Gårdejer Michael Storgård, mener der bliver stillet for mange miljøkrav til landbruget. Miljøaktivist Sofie Røllike, synes vi alle sammen helt skal droppe kødet og blive vegetarer for at skåne regnskoven. Direktør Asger Hartkorn tror på teknologiske løsninger på ethvert problem, og borgmester Pernille Middelhede fra Gårdbo Kommune vil helst finde løsninger, alle kan lide.

Det går nogle gange hedt til, når de fire sidder om samme bord og skal blive enige om, hvilken landbrugspolitik, de vil anbefale politikerne på Christiansborg at føre frem mod år 2020 og senere mod 2050.

De fire er fiktive personer i spillet Fremtidens Landbrug. Det kombinerede rolle- og computerspil indgår i et interaktivt undervisningsmaterialer, som Det Økologiske Råd er i gang med at udvikle i samarbejde med forskere Fødevare- og Ressourceøkonomisk Institut på Københavns Universitet og Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

I maj og juni har elever fra Asmildkloster Landbrugsskole, Viborg Gymnasium, Kalø Landbrugsskole og Rungsted Gymnasium testet spillet sammen med deres lærere. Seks meget forskellige klasser har ind til videre kastet sig ud i forhandlingerne med stort engagement. 

”Det er fascinerende at se eleverne leve sig ind i rollerne og engagere sig i landbrugspolitiske diskussioner, som mange af dem ikke har skænket en tanke før, siger Ulla Skovsbøl, som er projektleder for spildudviklingen.

 ”Erfaringerne fra denne testfase viser, at rollespillet åbner for et personligt engagement, som er stærkt motiverende og fremmende for læringsprocessen. Det bliver pludselig interessant for eleverne at læse om biodiversitet, næringsstofudvaskning og klimaeffekten af metan og lattergas. Det havde vi i og for sig forudset, men nu har vi også set det i praksis”, siger hun.

Spiludvikler Sune Palsgård, indehaver af firmaet Postwork, står for den tekniske side af udviklingsarbejdet. Han forventer at spillet vil være færdigprogrammeret i løbet af de kommende måneder, så det er klar til undervisningsbrug på landbrugsskoler og gymnasier efter sommerferien. Det er rettet mod biologi, naturgeografi og samfundsfag i gymnasiet og på landmandsuddannelsen er det især mod faget bæredygtighed Det indgår i et større samarbejdsprojekt mellem Det Økologiske Råd og de to universiteter om bæredygtige udviklingsmuligheder for dansk landbrug. Arbejdet bliver finansieret af Velux Fonden.

Landbrugsspil 2 500px


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis