Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Dansk landbrugsspil til unge vinder EU-pris

  Computerspillet Fremtidens Landbrug, der er produceret af Det Økologiske Råd har vundet EU-Kommissionens pris for bedste formidling af landbrugspolitiske emner i 2014 i kategorien innovativ kommunikation. Der var 146 deltagere i konkurrencen om CAP Communication Awards.

Computerspillet Fremtidens Landbrug produceret af Det Økologiske Råd har vundet EU-Kommissionens pris for bedste formidling af landbrugspolitiske emner i 2014 i kategorien innovativ kommunikation.

Det kombinerede computer- og rollespil Fremtidens Landbrug vandt torsdag EU’s ”CAP Communication Awards 2014” i Bruxelles. Spillet er produceret af Det Økologiske Råd i samarbejde med forskere fra Københavns og Aarhus Universiteter. Det henvender sig til unge på gymnasier og landbrugsskoler og handler om sammenhængen mellem landbrug, miljø og politik. Der var 146 deltagere i konkurrencen om CAP Communication Awards. I kategorien innovativ kommunikation konkurrerede vinderprojektet fra Det Økologiske Råd i finalen med et belgisk debatteater og et italiensk projekt om agroturisme.

”Vi er utroligt glade og stolte over, at vores spil er blevet kåret som det bedste eksempel på innovativ formidling af landbrugspolitiske emner,” siger projektleder for spillet Ulla Skovsbøl, som torsdag modtog prisen i Bruxelles på vegne af Det Økologiske Råd.

”Vi har allerede spillet med flere hundrede gymnasie- og landbrugsskoleelever, mens vi testede spillet. Og det har været utroligt spændende at se, hvordan rollespilskonceptet får dem til at gå op i et nørdet emne som landbrugspolitik med liv og sjæl. Nu glæder vi os til at få spillet ud i hele landet,” siger hun.

Fremtidens Landbrug bliver spillet i grupper á fire, hvor hver enkelt elev skal identificere sig enten med landmanden Michael Storgård, med miljøaktivist Sofie Røllike, direktør i agroindustrien Asger Hartkorn eller borgmester Pernille Middelhede. De fire er udpeget til at være rådgivende udvalg for den danske regering og EU. Understøttet af et computerprogram skal de forhandle sig frem til anbefalinger om fremtidens brug af kunstgødning og pesticider, udbredelsen af energiafgrøder og naturarealer samt om, hvor mange husdyr vi skal have ud i det fri.

Spillet Fremtidens Landbrug er en del af et større projekt, støttet af Veluxfonden, hvor Det Økologiske Råd har udviklet bæredygtige fremtidsscenarier for dansk landbrug sammen med forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Projektet præsenteres i sin helhed ved en konference på Christiansborg den 6. februar 2015.

Rapporten om Fremtidens Landbrug vil fra d. 30.1. kunne ses på www.fremtidenslandbrug.dk 

Læs mere om spillet her:

http://fremtidenslandbrug.dk/spilbeskrivelse-til-eleverne/kort-introduktion-til-spillet/ 

Yderligere oplysninger:

Ulla Skovsbøl, projektleder for spillet Fremtidens Landbrug, tlf. 22 389 254, skovsbol@hotmail.com

Christian Ege, sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, tlf. 28 58 06 98, christian@ecocouncil.dk


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small