Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Landbrugsaftale er et stort skridt i den rigtige retning

Den nye aftale om fordeling af landdistriktsmidlerne mellem regeringen, SF og Enhedslisten til 3,9 mia. kr. er et stort skridt på vejen mod mindre luft- og ammoniakforurening, mener Det Økologiske Råd, som længe har efterlyst konkrete tiltag på området.

Den nye aftale om fordeling af landdistriktsmidlerne mellem regeringen, SF og Enhedslisten til 3,9 mia. kr. er et stort skridt på vejen mod mindre luft- og ammoniakforurening, mener Det Økologiske Råd, som længe har efterlyst konkrete tiltag på området.
I den nye aftale om landdistriktsprogrammet, som regeringen har indgået i fællesskab med SF og Enhedslisten, er der afsat cirka 850 mio. kr. til nye grønne stalde, som blandt andet skal reducere ammoniak- og partikelforurening. I alt er der afsat 3,9 mia. kr. til vækst og miljø i dansk landbrug fra 2016 til 2018.
Hos Det Økologiske Råd er man begejstrede over, at politikerne endelig er kommet i arbejdstøjet og har valgt at gøre noget ved problemet.
"Vi er glade for, at aftalen sætter fokus på at reducere landbrugets ammoniakforurening, der er et af landets største og dyreste miljøproblemer”, siger seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen fra Det Økologiske Råd og tilføjer:

”Landbrugets ammoniakforurening kan heldigvis let reduceres ved brug af miljøteknologi, hvilket kan ske uden at belaste erhvervets konkurrenceevne mærkbart”.

Luftforurening koster samfundet milliarder
Luftforurening udgør på nuværende tidspunkt det største enkeltstående sundhedsmæssige problem i Danmark, hvor cirka 3.300 danskere årligt dør for tidligt grundet luftforurening og titusinder bliver alvorligt syge.

”Derfor er der akut behov for at nedbringe landbrugets ammoniakforurening af hensyn til folkesundheden, naturen og Danmarks internationale forpligtelser i forhold til FN og EU”, siger Kåre Press-Kristensen.

I EU som helhed dør ca. 400.000 europæere af luftforurening hvert eneste år, mens mange millioner bliver alvorligt syge. Samtidig lider økosystemerne under luftforurening.
For mere information:
Kåre Press Kristensen, PHD, seniorkonsulent, Det Økologiske Råd, tel. 22811027
Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd, tel. 33181933/28580698.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis