Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Ikke flere penge til nødvendig omstilling mod et bæredygtigt landbrug

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har besluttet ikke at udnytte muligheden for yderligere fleksibilitet i EU's fælles landbrugspolitik. Det betyder, at der ikke kommer flere penge til Landdistriktspuljen i denne omgang. Penge, der ellers kunne have været brugt til at sikre omstillingen mod et bæredygtigt landbrug.

Nu er det definitivt: Der kommer ikke flere penge i denne omgang. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har nu endegyldigt besluttet ikke at udnytte muligheden for yderligere fleksibilitet i CAP (EU's fælles landbrugspolitik), hvilket betyder, at der ikke kommer flere penge i Landdistriktspuljen til en omstilling mod et bæredygtigt landbrug i denne omgang, således som det ellers var muligt. Næste mulighed for omfordeling af midlerne i landbrugsstøtten er først, når den næste reform af EU’s landbrugspolitik skal træde i kraft fra 2021. Det er længe at vente på den nødvendige grønne omstilling.
Det betyder, at der kommer til at mangle penge til miljøteknologi, til reduktion af klimabelastning, til natur og naturplan m.m. Regeringen har nemlig via Landbrugspakken tildelt fuld prioritet til en målrettet regulering af kvælstof fra 2019, således at hoveddelen af pengene i Landdistriktsprogrammet i 2019 og 2020 vil gå til dette. Målrettet regulering er en god ide – men det bør ikke ske på bekostning af alt andet.

Læs brevet til de politiske ordførere og Det Økologiske Råds anbefalinger vedr. fleksibilitet her


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small