Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Et stort aktiv for dansk miljø- og energipolitik er gået bort

Pressemeddelelse

Med Svend Aukens død har Danmark mistet en af de store kapaciteter bl.a. inden for klima-, energi- og miljøpolitik – både på den hjemlige og den globale scene. Man kan spørge mange af de toneangivende personer inden for global miljø- og klimapolitik, og de vil udtrykke stor respekt for Svend Aukens indsats. Aukens tid som energi- og miljøminister var på flere måder banebrydende:

  • Han fik samtænkt energi-, klima- og miljøpolitik og til fulde udnyttet de synergier, der lå i både at være miljø- og energiminister

  • Han skabte stor respekt om Danmark og var med til at få betydningsfulde resultater igennem, bl.a. Kyotoaftalen om begrænsning af klimagasudslip
  • Han fik et godt samspil med de økonomiske ministre og fik udviklet brugen af økonomiske virkemidler i miljø- og energipolitikken og medvirkede bl.a. til gennemførelse af grønne skattereformer, strategisk miljøvurdering af lovforslag, af finansloven m.v.
  • Han gennemførte en omfattende satsning på vedvarende energi og energibesparelser, som bl.a. muliggjorde det danske vindmølleeventyr
  • Også i forhold til landbrug, vandmiljø og natur skete der store fremskridt, herunder Vandmiljøplan 2, som – selv om den langt fra løste problemerne – fik introduceret langt mere konkrete virkemidler end de tidligere planer
  • Han forstod, at aktive græsrødder er vigtige, også selv om de kan være kritiske over for regeringens politik. Det udmøntede sig bl.a. i oprettelsen af den Grønne Fond. Det kendetegner store politikere – når de kan tåle og endda påskønne konstruktiv kritik.

Mange af disse tiltag blev brutalt stoppet ved regeringsskiftet i 2001, men de sidste 2 år har VK-regeringen genoptaget en del af de initiativer, som Svend Auken iværksatte – og dermed de-facto anerkendt hans indsats.

Svend Auken vil blive husket og savnet i dansk miljøpolitik.

Christian Ege
Formand, Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger:
Christian Ege 28 58 06 98 / 33 18 19 33


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small