Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Regeringens grønne tiltag – lever de op til løfterne?

Pressemeddelelse

På Venstres landsmøde den 16. november 2008 holdt Anders Fogh Rasmussen en tale, hvor han satte klimaproblemer og grøn vækst på dagsordenen. Han gik så vidt som at sige at den politik regeringen havde ført på klima og energiområdet ”måske også var forkert” – at Venstre havde været ”fodslæbende” i miljø- og klimaspørgsmål.

I Det Økologiske Råd hørte vi på talen med glæde, for mange af de overordnede visioner og initiativer, som blev nævnt i talen, er initiativer, som vi har argumenteret for i årevis. Men ville de mange flotte ord blive til realitet. Vi har fulgt nøje med i regeringens forslag og de forlig der er indgået i det sidste halve år, for at se om den klare grønne profil fra 16. november, er blevet til en ny grøn politik.

Vi har i bedømmelsen af de enkelte initiativer givet en karakter – efter vores egen skala, fra -2 til 2:

- 2: Meget dårligt  
-1: Dårligt  (tilbageskridt er større end fremskridt)
0: Neutralt (fremskridt og tilbageskridt opvejer hinanden)  
1: Godt  (fremskridt er større end tilbageskridt, men mulighederne er ikke udnyttet)
2: Meget godt

I bedømmelsen har vi inddraget, at nogle initiativer er genbrug af ting, der tidligere er vedtaget, eller næsten sker af sig selv som følge af allerede igangsatte initiativer. Derfor kan det godt være, at vi f.eks. giver karakteren 0 eller -1, selv om der netto vil ske en vis miljøforbedring på området.

Vi har her valgt 5 områder ud og er nået frem til følgende bedømmelse – på en skala fra -2 til 2 -som det fremgår ovenfor:
Grøn skattereform : 0
Energibesparelser og vedvarende energi: 0
Trafik: 0
Luftforurening: -2
Landbrug/Grøn vækst: 0

Det giver en samlet bedømmelse på 0, med en kraftig pil nedad. Så man kan roligt sige, at der er rum for forbedring. Vi er ikke på vej mod det fossilfri samfund, det bliver med lodder og trisser – læs kvotekøb i udlandet – at vi opfylder Kyoto-kravet i 2008. Og hvis vi skal leve op til det forventede klimakrav i 2020 skal der langt stærkere virkemidler i brug. Det samme gælder for at leve op til kravene i EU's vandrammedirektiv og luftkvalitetskrav.

Christian Ege
Formand, Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Christian Ege: 28 58 06 98, 3 18 19 33

Download evaluering

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small