"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Energi- og klimaforbedringer i kommuner bør undtages fra anlægsloftet

Det Økologiske Råd foreslår en generel undtagelse fra anlægsloftet for energiinvesteringer i landets kommuner, så de kan lave langsigtede klima- og energiinvesteringer.

Det er udtryk for økonomisk kortsigtet tænkning når landets kommuner - pga. anlægsloftet - ikke har mulighed for at lave de energirigtige investeringer som tjener sig hjem på sigt”, udtaler Anne-Mette Wehmüller fra Det Økologiske Råd.

Regeringen har fra starten undtaget både ældreboliger og byggemodning fra anlægsloftet. I betragtning af, at regeringen hævder, at den prioriterer klimapolitikken højt, må det undre, at man ikke har undtaget energibesparende investeringer.

Anlægsloftet har regeringen begrundet med hensynstagen til overophedning af økonomien. Men nu er denne overophedning ved at være forduftet. Nu forventer man fyringer i bygge- og anlægssektoren. Regeringens anlægsloft er forældet samtidig med, at der – rundt omkring i kommunerne – hersker stor forvirring omkring hvad der egentlig skal til for at få en dispensation for anlægsloftet på klima- og energiområdet.

Som lovgivningen er strikket sammen nu, er det uklart. Sønderborg kommune har således fået afslag. Mens Middelfart, derimod, har fået en dispensation til at gennemføre energirenovering af offentlige bygninger til 10 millioner kr. Begge kommuner har meget spændende projekter, som burde sættes i gang hurtigst muligt

Det Økologiske Råd mener, at anlægsloftet og den generelle forvirring omkring dispensationsmulighederne standser ambitiøse, kommunale energi- og klimaprojekter.  Klimaminister Connie Hedegaard (C) har – i anledning af klimatopmødet i 2009 - rejst rundt og fortalt landets kommuner, at de er vigtige aktører i Danmarks klima-indsats.

Men en klimaindsats forudsætter, at kommunerne er i gang med nogle konkrete projekter. Hvis kommunerne hver gang skal søge dispensation for at få lov til at investere i energibesparelser, og flere får afslag - hvor mange kommunale klima- og energiinitiativer vil Danmark så egentlig kunne vise frem i 2009 ?  Det er et spørgsmål Klimaministeren og regeringskollegerne måske burde stille sig selv, udtaler Anne-Mette Wehmüller fra Det Økologiske Råd.

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Debatarrangement om europæisk energipolitik
Tid: 28. sep. 2017, kl 13-15
Sted: Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg
Læs mere 
Tilmeld dig her

Shipping’s fair share
Tid: 22. nov 2017, kl 9.00-16.30
Sted: Clarion Hotel , CPH
Læs mere her

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17