Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Pressemeddelelse: Det Økologiske Råd holder i samarbejde med Roskilde kommune og Dansk Fjernvarme konference om

Pressemeddelelse: Vi skal have gang i konvertering af naturgas til fjernvarme og varmepumper. Krav om kompensation til gasselskaberne står i vejen

Grøn omstilling af naturgasområderne

- Konference for brancheorganisationer og kommuner  
Faglige oplæg og politikere i krydsild

Tirsdag d. 18. januar 2011 kl. 9.30 – 16.00 på Roskilde Rådhus, Køgevej 80.

Udfasning af naturgas til opvarmning
Henimod 2020 er Danmark ikke længere selvforsynende med naturgas og en lang række rapporter har konkluderet, at i løbet af 2030’erne kan det være helt slut med den danske naturgasproduktion. Det kan få store konsekvenser for den danske økonomi - hvis vi ikke får investeret i fremtiden. Samtidig er naturgas et fossilt brændstof, der udsender CO2 – selv om det udsender mindre end kul og olie gør. Der er brug for allerede nu at begynde udfasning af forbruget af naturgas – og her bør vi starte med den individuelle boligopvarmning, idet vi en tid endnu har brug for de naturgasdrevne kraftvarmeværker i energisystemet. De tættest befolkede dele af naturgasområderne bør omstilles til fjernvarme, mens der i de tyndere befolkede dele skal ses på alternative løsninger som f.eks. varmepumper.
Der er i dag nogle barrierer for omstilling, bl.a. at naturgasselskaber kræver større eller mindre erstatninger for at afgive kunder. Klima- og energiministeren er på vej med retningslinier for disse erstatningers størrelse. ”Det forekommer paradoksalt, at man skal betale erstatning til en leverandør af et fossilt brændsel, hvis man vil skifte til noget der giver langt mindre CO2-udslip. Så må vi finde en anden måde at løse gasselskabernes gældsproblem på”, udtaler Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

Alt dette bliver belyst på konferencen, som afsluttes med en politisk debat om, hvordan vi kommer videre, mellem de to energiordførere Anne-Grete Holmsgaard, SF og Jørgen Lundsgaard, K.


Christian Ege
sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger:
Anne-Mette Wehmüller, 33 18 19 38, eller Christian Ege 28 58 06 98 / 33 18 19 33

Se vedlagte program


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small