Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Også et valg om klimaet

Folketingsvalget bør også handle om miljø og klima. Et flertal i befolkningen mener, at dette bør være blandt de 5 vigtigste spørgsmål i den kommende valkamp. Indlæg i Information

Søren Witoslawsky skriver d. 18.5. i Inf., at det kommende valg ikke kun bør handle om efterløn, men også om klimaet og at Danmark er i krig. Så er der måske politikere og spindoktorer, som tænker: Det er bare en enlig svale, som ikke mener, at valget alene afgøres af danske borgeres nuværende økonomiske interesser. Men det er faktisk ikke tilfældet. I februar foretog Epinion en måling for Det Økologiske Råd, WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace, CARE og Vedvarende Energi. Den viste, at et klart flertal (57% ) af danskerne mener, at klima og energi bør være blandt de 5 vigtigste spørgsmål i den kommende valgkamp. 88% mener, at den danske el- og varmeforsyning indenfor de næste 25 år skal omstilles til 100% vedvarende energi. 67% mener, at Danmark skal gøre en langt større indsats end hidtil for at nedbringe CO2-udslippet. 1303 personer fordelt på hele landet deltog i undersøgelsen.
Men når vi hører toppolitikerne i debat op til valget, spiller energi og klima en meget lille rolle. Her er de ude af trit med befolkningen.
Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

Bragt i Information 21.maj 2011


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small