Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Også et valg om klimaet

Folketingsvalget bør også handle om miljø og klima. Et flertal i befolkningen mener, at dette bør være blandt de 5 vigtigste spørgsmål i den kommende valkamp. Indlæg i Information

Søren Witoslawsky skriver d. 18.5. i Inf., at det kommende valg ikke kun bør handle om efterløn, men også om klimaet og at Danmark er i krig. Så er der måske politikere og spindoktorer, som tænker: Det er bare en enlig svale, som ikke mener, at valget alene afgøres af danske borgeres nuværende økonomiske interesser. Men det er faktisk ikke tilfældet. I februar foretog Epinion en måling for Det Økologiske Råd, WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace, CARE og Vedvarende Energi. Den viste, at et klart flertal (57% ) af danskerne mener, at klima og energi bør være blandt de 5 vigtigste spørgsmål i den kommende valgkamp. 88% mener, at den danske el- og varmeforsyning indenfor de næste 25 år skal omstilles til 100% vedvarende energi. 67% mener, at Danmark skal gøre en langt større indsats end hidtil for at nedbringe CO2-udslippet. 1303 personer fordelt på hele landet deltog i undersøgelsen.
Men når vi hører toppolitikerne i debat op til valget, spiller energi og klima en meget lille rolle. Her er de ude af trit med befolkningen.
Christian Ege, sekretariatsleder, Det Økologiske Råd

Bragt i Information 21.maj 2011


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Plastic - ikke så fantastic

SF holder møde om plastikforurening.
Oplæg fra bl.a. Malene Møhl, Det Økologiske Råd  
Man d. 22. maj 2017 ​kl. 17-18:30
Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 3,1711 København V ​
Information og tilmelding >>

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nyeste udgivelser

På vores webshop kan du downloade vores publikationer gratis