"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Dansk EU-formandskab: Vækst med grønt fortegn?

 

Det er oplagt for en kommende dansk regering at sætte ambitiøse mål igennem på klima- og miljøområdet.

Sidst Danmark varetog EU-formandskabet i 2002 – blev der banet vej for den historiske Østudvidelse. Når Danmark igen overtager EU-formandskabet 1. januar 2011, vil fokus især være på den finansielle og økonomiske krise og mulighederne for at ny vækst. Netop den krise kan vise sig at være et positivt afsæt:

”Enhver krise er en mulighed for at tænke sig om, og optimere vores produktionsmetoder. Vores største chance er, at vi bliver tvunget til at tænke i ressourceeffektivitet. En af EU’s store udgiftsposter går til import af energi, og der et enormt vækstpotentiale i at energieffektivisere, det vil gavne både betalingsbalancen og give EU en bedre forsyningssikkerhed,” siger medlem af Europaparlamentet for Socialdemokraterne Dan Jørgensen til miljømagasinet Global Økologi.

Udover energieffektivitet peger han på, at et dansk EU-formandskab overordnet også bør rette fokus  på ressourceeffektiv økonomi og en forøgelse af CO2-mål til 30% CO2-reduktion i 2020.

Et af de vigtige spørgsmål, som kommer til forhandling under det danske formandskab, er direktivet om energibesparelser, som gerne skulle føre til vedtagelse af en række bindende krav til medlemslandenes energispareindsats, så EU når sit frivillige mål om at spare 20% på energien i 2020. Kommissionen foreslår bl.a., at pålægge energiselskaberne en spareforpligtigelse efter dansk forbillede, samt at 3% af offentlige bygninger renoveres hvert år.

”EU’s store energispild har store negative effekter for klima, forsyningssikkerhed og økonomi. Forhandlingerne om energisparedirektivet bliver afgørende, og det er Danmark, som skal løfte den opgave. Bredt samarbejde og dansk sammenhold vil være afgørende for om det lykkes at få vedtaget et ambitiøst energisparedirektiv,” udtaler Søren Dyck-Madsen Energi- og klimaekspert, Det Økologiske Råd.

Global Økologis nyeste nummer Dansk EU-formandskab: Vækst med Grønt Fortegn sætter fokus på Danmarks muligheder for at sætte en grøn dagsorden. Læs mere om energieffektivitet, muligheden for et nyt EU-fællesskab for vedvarende energi – ERENE. Samt om forventninger til EU’s landbrugsreform og kemikaliereform.

Redaktør Tina Læbel 33150977/30257932

Det nyeste nummer kan ses på: http://www.ecocouncil.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=730&Itemid=214

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2018, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small