"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Klima og miljø skal integreres i den økonomiske politik Kritik af regeringens finanslovsforslag

Regeringen har i sit finanslovsforslag fremrykket en række offentlige investeringer, bl.a. på folkeskole, ældre- og hospitalsområdet. Men det fremgår ikke, at man benytter chancen til at integrere energi- og klimahensyn i disse investeringer.

25. august 2009
Pressemeddelelse

Regeringen har i sit finanslovsforslag fremrykket en række offentlige investeringer, bl.a. på folkeskole, ældre- og hospitalsområdet. Men det fremgår ikke, at man benytter chancen til at integrere energi- og klimahensyn i disse investeringer. Det er ellers en oplagt chance, både når der skal bygges nyt, og når eksisterende offentlige bygninger skal renoveres. Der er et skrigende behov for at bringe offentlige bygninger op på en lavenergi-standard, og det eneste rigtige er at gøre det i forbindelse med, at man alligevel bygger eller renoverer. Men forsømmelsen er blot en gentagelse af kommuneaftalen fra juni, hvor man også aftalte en øget ramme for anlægsinvesteringer – til nybyggeri og renovering – uden direkte at fastslå, at der skal ske energirenovering i samme ombæring.

I finansministerens pressemeddelelse er eneste omtale af miljø og natur en henvisning til regeringens Grøn Vækst udspil fra april. Men denne var slet ikke det store spring fremad som regeringen havde annonceret – tværtimod vil dennes initiativer ikke kunne bringe Danmark til at leve op til kravene i EU's vandrammedirektiv. Herudover gentages aftalerne på trafikområdet fra det store trafikforlig i starten af året.

”Finanslovforslaget føjer sig til rækken af forspildte muligheder for at integrere miljø- og klimahensyn i den økonomiske politik – til gavn for de progressive virksomheder, som kan leve af en fremsynet energi- og klimapolitik”, udtaler Christian Ege, Det Økologiske Råd. På samme måde som da man i forårspakken afsatte 1½ mia. kr til renoveringspuljen. I stedet for at reservere pengene til støtte til langsigtet energirenovering, blev pengene klattet væk på almindelige småreparationer, nye køkkener og bad – som ikke har nogen positiv klimaeffekt, og som i høj grad ville være sket også uden støtte.

Der er tværtimod for brug for omfattende initiativer til fremme af langsigtet energirenovering af såvel private som offentlige bygninger. Det ville kunne medvirke til at opfylde Danmarks forpligtelser på klimaområdet og samtidig skabe jobs.

Endelig er det skuffende, at der ikke er afsat penge til det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) i 2011 og frem.

Christian Ege, formand
Det Økologiske Råd

Yderligere oplysninger: Christian Ege, 33 18 19 33 / 28 58 06 98.

Se også Det Økologiske Råds udtalelse om kommuneaftalen fra juni: http://www.ecocouncil.dk/arkiv/2009/pm_energirenoveringen.html.
og om Grøn Vækst: http://www.ecocouncil.dk/arkiv/2009/pm_groen_vaekst_tynd_te.html


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Shipping’s fair share
Tid: 22. nov 2017, kl 9-16.30
Sted: Clarion Hotel , CPH
Læs mere her

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Kommunalvalg 2017

 

valg  Fokusèr på 
Miljø og Klima
i valgkampen 


Forslag til emner ved 
Kommunalvalget 2017 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17